NEÜden Uluslararası Çevre Sempozyumu

NEÜden Uluslararası Çevre Sempozyumu


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) koordinatörlüğünde 15 farklı ülkeden bilim insanının yer alacağı International Conference on Environmental Science and Technology - 2013 (ICOEST,Cappadocia-2013) başlıklı uluslararası katılımlı çevre sempozyumuna, Nevşehir ev sahipliği yapacak.
     NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, yaptığı açıklamada, birçok canlı türünün varlığının tehdit altına girdiği günümüzde, tüm bu çevre sorunlarına çözüm üretmek ve hiç zaman kaybetmeden herkesin kendi üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, bu doğrultu da International Conference on Environmental Science and Technology - 2013 (ICOEST,Cappadocia-2013) başlıklı uluslararası katılımlı çevre sempozyumunu düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.
     Kılıç, Sempozyumda su, hava, toprak ve gürültü kirliliği, katı atıklar, yenilenebilir enerji, küresel ısınma, ekoloji, çevre hukuku ve politikası, çevre ekonomisi, çevre mühendisliği eğitimi ve benzeri konular tartışılarak, yeni gelişen teknolojik çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunulacak. Biz de 2007 yılında kurulan NEÜ olarak kendimize vizyon edindiğimiz Çevreci Üniversite anlayışı doğrultusunda birçok başarılı çalışmaya imza attık ve atmaya da devam ediyoruz dedi.
     Kılıç, gerek ilin tanıtımına gerekse de ekonomisine katkı sağlayacağını düşündükleri sempozyumda, ayrıca ilin ve bölgenin çevresel sorunlarının da masaya yatırılarak, alternatif çözüm yollarının geliştirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜden Uluslararası Çevre Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER