NEÜye YÖKten ek kontenjan

NEÜye YÖKten ek kontenjan


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ek yerleştirme ile 4 yeni bölüme 40ar öğrenci alacak.
     NEÜden yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı ile NEÜnün 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ek yerleştirme ile 4 yeni bölüme 40ar öğrenci alabileceği bildirildi.
     Yeni kurulan üniversiteler arasında istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden ve 2012-2013 LYS sınav sonuçlarına göre 2 bin 973 yeni öğrencinin tercih ettiği NEÜnün, YÖK Genel Kurulu kararı gereği Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği programları ile Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarına 40ar öğrenci alacağı belirtildi.
     YÖK kararıyla birlikte Eğitim Fakültesinin ilk kez bu sene öğrenci alarak ders başı yapmaya hazırlandığı Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde ise 4 bölümde öğrenim verilmeye devam edileceği kaydedildi.
     Yeni açılan programlarla 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlayacak olan öğrencilerle birlikte öğrenim görecek öğrenci sayısının 3 bin 100ü aşacağı, NEÜnün önümüzdeki dönemler itibariyle Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Eğitim Fakültesi bünyesinde açılacak yeni bölümler ile program sayısının zenginleşeceği ve öğrenci sayısında da buna paralel olarak artışlar olacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜye YÖKten ek kontenjan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER