NEÜ 4. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı

NEÜ 4. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve 18-20 Ocak tarihleri arasında sürecek olan 4. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı başladı.
     NEÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde başlayan çalıştaya, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, ülke genelindeki 47 üniversitenin eğitim fakültelerinde görev yapan akademik personel ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların sınıf öğretmenleri katıldı.
     Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çalıştay Koordinatörü ve NEÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Meydan, 4. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayının önemine değinerek, son zamanlarda sınıf öğretmenliği ile ilgili yaşanan önemli gelişmelerin ortaya çıkardığı sorunlara çözüm yolları aramayı amaçladıklarını ifade etti.
     Yeni eğitim sistemiyle birlikte bazı değişimlerin yaşandığını dile getiren Meydan, Özellikle 4+4+4 sistemiyle ilgili sınıf öğretmenlerinin 5 yıl yerine artık 4 yıl derslere girecek olması, öğretmenlerin istihdamı ve atanmaları gibi konularda ortaya çıkan sorunları ele alarak çözüm yollarını birlikte tartışacağız dedi.
     Katılımcılar adına konuşma yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Akkuş da, Sınıf öğretmenliği gerçekten öğretmenlikler arasında en önemlilerden biri. Çünkü çocuklarımızı küçük yaşlarda onların ellerine emanet ediyoruz. Çocuklarımıza yürümesini, konuşmasını ve okumasını onlar öğretiyor. Bugün burada böyle bir çalıştayın başlamasıyla İnşallah önümüzdeki yıllarda sınıf öğretmeni olacak arkadaşlarımızın daha iyi yetişmesi ve onların da çocuklarımızı daha iyi yetiştirmelerine faydalı olacağı inancındayım diye konuştu.
     NEÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tahsin Aktaş ise NEÜ olarak düzenledikleri çalıştay ile sınıf öğretmenliği alanını doğrudan etkileyen önemli gelişmelerin yaşanması nedeniyle ortaya çıkan sorunlara çözüm yolları aranması açısından önem arz ettiğini belirtti.
     Bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri çalıştayın ana temasının 4+4+4 eğitim sistemi olduğunu kaydeden Aktaş, Çalıştayımızda sınıf öğretmenliği alanındaki akademik birikimler ile uygulama çalışmalarını ortak bir paydada buluşturarak birlikte fikir üretmeyi amaçlayan akademik bir platform oluşturmaya çalışacağız dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜ 4. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER