NEÜ İlahiyat Fakültesi bahçesinde hatimle teravih

NEÜ İlahiyat Fakültesi bahçesinde hatimle teravih


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığının Gök Kubbe Altında İlahiyat Ramazan Geceleri uygulaması ile fakülte bahçesinde hatimle teravih namazı kılınıyor.
     Konyaya canlılık getirmek ve İlahiyat Fakültesinin halkla bütünleşmesinin sağlanması amacıyla uygulama geleneksel hale getirildi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, yaptığı açıklamada, hatimle teravih namazının bu yıl sıcakları da dikkate alarak, gök kubbenin altında, fakülte bahçesinde kılındığını söyledi.
     Açık hava ve serin bir ortamda hatimle kılınan teravih namazına çok büyük bir ilgi olduğunu belirten Arıtan, şunları kaydetti:
     Teravih namazını altı seçkin hafızımız kıldırıyor. Mehmet Emin Karataş ve Ahmet Çalışırın da aralarında olduğu yedi hafızımız da müezzinlik yapıyor. Teravih namazı selam aralarında müezzinlerimizin okuduğu salavat, ilahi ve kasideler cemaate müstesna ve coşkulu anlar yaşatıyor. Ezandan 15 dakika önce fakülte hocalarımız toplumun ihtiyaç duyduğu, özellikle ahlaki konuların ele alındığı vaazlar ediyor
     Arıkan, namaz aralarında soğuk su servisinin yapıldığını ve namaz sırasında çocukların oynayabileceği alanlar oluşturduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber NEÜ İlahiyat Fakültesi bahçesinde hatimle teravih Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER