Ülkenin dört bir yanından gelen gençler

Ülkenin dört bir yanından gelen gençler kampta buluşuyor -Kastamonu Kadıdağı Doğa Kampında bir araya gelen gençler sporun yanı sıra, ebru ve taş baskı da öğreniyor -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Akbıyık: -Karadenizli ile Akd


KASTAMONU (A.A) - Kastamonudaki Kadıdağı Doğa Kampına ülkenin dört bir yanından gelen gençler zorlu sporların yanı sıra, ebru ve taş baskı yaparak hem eğleniyor, hem de birbirlerini yakından tanıma fırsatı buluyor.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 11 Haziranda başlatılan Doğa Kampı Projesine katılan öğrenciler, Kastamonudaki Kadıdağı Doğa Kampında buluştu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın tam bir kardeşlik duygusu içinde geçtiğini belirterek, gençlerin yaz tatillerinde hem eğlendiklerini hem bilgilendiklerini söyledi.
     Akbıyık, şöyle devam etti:
     Kapasitesi 360 olan kampımızda şu anda 304 öğrencimiz barınıyor. Bütün giderleri devletimiz tarafından karşılanıyor. Öğrenciler giderken ayrılmak istemiyorlar. 400 kişilik çadırımızda, yemeklerini yerken sohbet etme imkanı buluyorlar, birbirlerini tanıyorlar. Karadenizli ile Akdenizli, Trakyalı ile Doğu Anadolulu gencimiz aynı masada buluşuyor, aynı odada kalıyor. İnsanlarımızın birbirleriyle sorunu yok. Ülkenin kaşınan yaralarının aslında olmadığını, binlerce yılın kültür birikimiyle yaşama kültürünün burada tekrar var olduğunu görüyorlar.
    
     -Kamptaki etkinlikler-
    
     Uzman eğitmenler tarafından çocuklara taş baskı ve ebru gibi sanatların öğretildiğini de aktaran Akbıyık, Öğrencilerimiz etkinlikler arasında tercih de yapabiliyor. Spor olarak bakacak olursak çok ciddi bir ip parkurumuz ve tırmanma duvarımız var. Paintball alanımız var. Gençler orada gruplar halinde periyodik olarak paintball oynayabiliyor, ok atabiliyorlar. Günün nasıl geçtiğini anlamıyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik/Ömer Erim Baştimar/Yahya Oğuz
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ülkenin dört bir yanından gelen gençler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER