Nevşehirde Evlilik Öncesi Eğitim projesi

Nevşehirde Evlilik Öncesi Eğitim projesi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Evlilik Öncesi Eğitim projesi kapsamında çiftler eğitimlerini tamamladı.
     Türkiye genelinde en fazla boşanmaların görüldüğü şehirler arasında 5. sırada yer alan Nevşehirde, evliliğin daha sağlıklı zeminlerde yürütülmesinin sağlanması amacıyla hazırlanan Evlilik Öncesi Eğitim projesine katılan çiftlerin 2 gün süren eğitimleri sona erdi.
     Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM) tarafından hazırlanan ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen proje çerçevesinde, halen evli olan ve önümüzdeki günlerde evlenmeyi planlayan çiftler eğitildi.
     Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, çiftlere evlilikte ilkler, önceliklerin değişmesi, evlilikte diyalog, iyi bir aile kültürü oluşturma, evlilikte aile vizyonu ve temel değerlerin önemi, aile yaşamında özgürlük sınırları, sevgiyi ve ilişkileri canlı tutmanın yolları, öfke kontrolü, çatışma nedenleri ve çatışma yönetimi, kıskançlığın sınırları, ekonomi ve iş bölümü, anne ve baba olmaya hazırlık, çocuk sağlığı ve gelişiminde aile büyüklerinin rolü konularında bilgi verildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Nevşehirde Evlilik Öncesi Eğitim projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER