Nevşehirde ağız ve diş sağlığı hizmeti

Nevşehirde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan kuruluşlara denetim


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan özel kuruluşlara yönelik denetimlere başladığı bildirildi.
     İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından il genelinde faaliyet gösteren Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Özel Diş Hekimlerinin muayenehaneleri ve Özel Diş Protez Laboratuvarlarının rutin denetimlerine başlanıldığı belirtildi.
     Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. A. Erkam Aydın, Sağlık Hizmetleri Şubesi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi personellerinden Çevre Sağlık Teknisyeni Ahmet Türktüzün ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile ve Toplum Sağlığı Birim sorumlusu Dr. Levent Soysaldının katıldığı denetimlerde, il merkezinde 1 adet özel ağız ve diş sağlığı polikliniği, 9 adet özel diş hekimliği muayenehanesi, 2 adet özel diş protez laboratuvarı ile ilçelerde bulunan 11 adet özel diş hekimliği muayenehanesinin denetleneceği kaydedildi.
     Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Aydın, gerçekleştirilen denetimlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, denetimlere il merkezinden başlanıldığını belirterek, denetimlerin rutin olarak, özel ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulan özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik ile özel diş protez laboratuvarları yönetmeliği Kapsamında denetleme formuna göre yapıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde ağız ve diş sağlığı hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER