Nevşehirde kadın çiftçiler yarıştı

Nevşehirde kadın çiftçiler yarıştı


NEVŞEHİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının 10.cu il finali gerçekleştirildi.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen yarışmaya, Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Derinkuyu Kaymakamı Mitat Can Kutluca, Nevşehir Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Kaya ile vatandaşlar katıldı.
     Vali Savaş, Türkiyede olduğu gibi Nevşehirde de en büyük sektörün tarım sektörü olduğunu, bu sektörde kadınların da önemli yeri olduğunu söyledi.
     Her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de bilgiyi ve teknolojiyi yakından takip etmek gerektiğini belirten Savaş, yapılan bu faaliyetlerin amacının da geleneksel yöntemlerin yanı sıra modern tekniklerinde çiftçiler tarafından öğrenilip, uygulayabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından Nevşehir merkezden ve 7 ilçeden katılan toplam 8 kadın çiftçinin katıldığı yarışmaya geçildi.
     Kadın çiftçilerin kendilerine yöneltilen tarımla ve hayvancılıkla ilgili 15 soruyu yanıtladığı yarışmada Nevşehir Merkezi temsil eden Melek Ceylan 1.ci olurken, Derinkuyu adına yarışan Sevim Yıldırım 2.ci, Acıgöl adına yarışan Rukiye Güneş 3.cü oldu.
     Yarışmaya dereceye girenlere ödüllerini Vali Savaş verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehirde kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER