Nevşehirde Kasım ayının zam şampiyonu erkek

Nevşehirde Kasım ayının zam şampiyonu erkek kabanı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinde Kasım ayının zam şampiyonu erkek kabanı oldu. Erkek kabanının fiyatı yüzde 23,71 arttı.
     TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) 2012 yılı Kasım ayında ulusal bazda bir önceki aya göre, yüzde 0,38 olarak gerçekleşirken, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğünde yüzde 0,59 artış gerçekleştiğini belirtti.
     Karakuş, Nevşehir istatistiki bölgesinde erkek kabanının yüzde 23,71 artışla Kasım ayının zam şampiyonu olduğunu kaydetti.
     Ayrıca 2003 Temel Yıllı TÜFEde 2012 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ulusal bazda yüzde 6,37 artış meydana gelirken, Nevşehir Bölge Müdürlüğünde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,75 olarak gerçekleştiğini kaydeden Karakuş, 2012 yılı Kasım ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde 26 istatistiki bölge içinde bir önceki aya göre en yüksek artışın yüzde 1,92 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerini kapsayan istatistiki bölgede, en az artışın ise 0,06 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt illerini kapsayan istatistiki bölgelerde meydana geldiğini ifade etti.
     Karakuş, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir istatistiki bölgesinin, bir önceki aya göre yüzde 0,59 artış ile birlikte 26 istatistiki bölge içerisinde en az artış gösteren 8. bölge olduğunu açıkladı.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde Kasım ayının zam şampiyonu erkek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER