Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde konferans

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde konferans düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde konferans verildi.
     Tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan dini içerikli düzenlenen Müftü Yardımcısı Nazım Haksever İnsan ve Değeri konulu bir konuşma yaptığı konferansa Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu, Cezaevi Vaizi Latif Adsan, infaz koruma memurları, eğitim birimlerindeki öğretmenler ve tutuklu ve hükümlüler katıldı.
     Kur-anı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta konuşan Haksever, Allahın en mükemmel ve üstün özellikle yarattığı insanın dünya hayatında önüne ışık olsun diye kıyamete kadar geçerli olacak kitabı Kur-anı Kerimi gönderdiğini belirterek, Kur-anın dünya hayatında insanın can emniyetini, mal emniyetini, nesil emniyetini, din emniyetini ve nefis emniyetini sağlama hedefi olduğunu kaydetti.
     Bu beş emniyetten birinin yerine gelmemesi halinde insanın rahatsız olacağını ifade eden Haksever, İnsanın bu rahat hayatı sağlandıktan sonra imtihana tabi tutulmaktadır. Bu imtihanın sonunda ya cennet ya da cehennemdir. İnsanın hayatı devam ettiği sürece yaptığı yanlışlıklardan, hatalardan, günahlardan ümitsizliğe kapılmasına Kuran müsaade etmez. Hayat devam ettikçe günahları sildirme, hataları bağışlama imkanının olduğunu daima hatırlatır dedi.
     Haksever, Zümer Suresi 53. Ayette Ey kendi nefislerine zarar veren kullarım. Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Çünkü Allah bütün suç ve günahları bağışlar. O çok bağışlayan merhamet sahibidir buyrulduğunu hatırlatarak, mahkumların ümitsizliğe düşmemelerini, kalan bu ömürlerinde kendisine ve çevresine faydalı bir insan olmak için gayret ettiklerinde hayırlı sonuçların çıkacağını anımsattı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER