New York Filarmoni Orkestrası, Avrupa turnesine

New York Filarmoni Orkestrası, Avrupa turnesine İzmirden başladı -Şef Alan Gilbert yönetimindeki 171 yıllık orkestra ayakta alkışlanırken, bilet bulamayanlar konseri dışarıya kurulan ekrandan izledi (Fotoraflı-Görüntülü)


İZMİR (A.A) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) düzenlediği Uluslararası İzmir Festivali kapsamında kente konuk olan New York Filarmoni Orkestrası, verdiği konserle İzmirli sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
     Klasik müzik dünyasının en eski ve prestijli orkestralarından 171 yıllık New York Filarmoni, 16 gün içinde 9 kentte vereceği Avrupa turnesine İzmir konseriyle başladı.
     Orkestranın müzik direktörü ve şefi Alan Gilbert yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) verdiği konserde, solist olarak piyanist Emmanuel Ax görev yaptı.
     Biletleri haftalar öncesinden tükenen New York Filarmoni konserinde, orkestranın özel izniyle AASSMnin önüne kurulan dev ekran ve özel ses sistemiyle, bilet bulamayanlar da konseri dinledi.
     İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde solist Ax, Mozartın 25. piyano konçertosunu çaldı, konserin ikinci bölümünde ise orkestra Brucknerin 3. senfonisini yorumladı.
     Gilbert yönetimindeki orkestra, İzmirli sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
     Konseri aralarında ABDnin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardonenin de bulunduğu çok sayıda sanatsever takip etti.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber New York Filarmoni Orkestrası, Avrupa turnesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER