Niğdede, Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı düzenlendi

Niğdede, Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı düzenlendi


NİĞDE (A.A) - Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı" yapıldı.
     İl Kültür Merkezinde bu yıl ilki gerçekleştirilen çalıştaya, Niğde Valisi Alim Barut, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
     Çalıştaya katılan Niğde Valisi Alim Barut, eğitimin, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır sözünden yola çıkarak, ilimizde son yıllarda yapılan çalışmalar başarı grafiğimizi her geçen yıl üst sıralara doğru yükseltmektedir. Bu başarının her alanda artarak devam etmesi yeniliklere açık olmakla elde edilir. Eğitimde daima bir sonrasını görmek, Dünyada gerçekleşen her yeniliği takip etmek, uygulamak hatta Dünyaya örnek olabilecek uygulamalara imza atmak zorundayız."
     Çalıştay ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise "Bu yıl ilk kez hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı için il içinden ve il dışından 15 sözlü, 18-de poster sunumu yer alıyor. Çalıştaydaki amacımız, eğitimde uygulanmış ve olumlu sonuçlar almış olan projeleri, tasarımları, uygulamaları ve yöntemlerin tanıtımını yaparak eğitim öğretime aktarımını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
     Çalıştay üç oturumda yapıldı ve oturumlar sonrasında eğitimciler tarafında Üstün Yeteneklilerin Eğitiminde Bilsemler, Öğrenci Sosyalleşmesi ve Akademik Başarıya Etkisi, Zevkli Bulmaca, Hayata -Genç Bakış-, Eğlenerek Öğrenelim, Elektrik Ünitesinin Öğretilmesinde Animasyon Etkisi, Değerler Eğitimine Farklı Bir Bakış, Babalar ve Evlatları, Madalya 5000, Birlikte Yönetiyoruz, Eğitimine Tarihsel Bakış, Dil Bilgisi konularının Hikayeleştirilmesi ve Akran Arabuluculuğu konularında Mesleki Tanıtım Kürsüsünde sunum yapıldı.
     Programın sonunda Ekinci, eğitimcilere başarı belgesi verdi.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Niğdede, Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER