Nijer Büyükelçisi Dan

Nijer Büyükelçisi Dan-Maradiden Ankara Kalkınma Ajansına ziyaret


ANKARA (A.A) - Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Ankara Kalkınma Ajansının faaliyetleri hakkında bilgi alıp, bu deneyimleri kendi ülkelerine de aktarmak istediklerini, Nijer Devletinin zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ve Türk şirketlerinin bölgelerine yatırım amaçlı gelebileceklerini bildirdi.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Nijer Büyükelçiliğinin yakın zamanda Ankarada faaliyete geçmesiyle Büyükelçi Adam Abdoulaye Dan-Maradinin, Ankarada potansiyel işbirliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla dün Ankara Kalkınma Ajansını ziyaret ettiği belirtildi.
     Açıklamada, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı tarafından kabul edilen Nijer Büyükelçisi ve beraberindeki heyetin, Türkiye ve Ankara ile daha çok işbirliği niyetlerini dile getirdikleri kaydedildi.
     Açıklamaya göre, Türkiyedeki ilk resmi temasını Ankara Kalkınma Ajansına yaparak, Ajansa verdiği önemi vurgulayan Büyükelçi Dan-Maradi, bundan sonraki süreçte, işadamları örgütleri başta olmak üzere TİKA ve benzeri kurumlarla da beraber olmayı arzu ettiklerini bildirdi.
     Dan-Maradi, Ankara Kalkınma Ajansının Ankaradaki faaliyetleri hakkında bilgi almak istediklerini ve bu deneyimleri kendi ülkelerine de aktarmak istediklerini belirterek, Nijer Devletinin zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ve Türk şirketlerinin bölgelerine yatırım amaçlı gelebileceklerini kaydetti.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da Büyükelçi Adam Abdoulaye Dan-Maradiye Nijer Büyükelçiliğinin faaliyete geçmesinin iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesinde önemli roller oynayacağını ifade ederek, Ankara Kalkınma Ajansı olarak işbirliği ve deneyim aktarımı konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirdi.
     Balcı, Nijerin potansiyel yatırım olanakları, yatırım ortamı ve yatırım yapılabilecek sektörleriyle ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu, bunların ortaya konulmasının ardından karşılıklı iş fırsatları ve işbirliğinin somutlaşabileceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Nijer Büyükelçisi Dan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER