Nijer Madenler ve Sanayi Kalkınma Bakanı

Nijer Madenler ve Sanayi Kalkınma Bakanı Tchıan: -"Ülkemiz maden kaynağı bakımından çok zengin. Türkiyede teknoloji ve ekonomik büyüklüğe sahip. Bu ikisini birleştirdiğimizde büyük bir başarı elde edeceğiz" (Fotoğraflı-Görüntü


ESKİŞEHİR (A.A) - Nijer Madenler ve Sanayi Kalkınma Bakanı Omar Hamidou Tchıan, Nijerin maden kaynağı bakımından zengin olduğunu, Türkiyenin ise teknoloji ve ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu ikisini birleştirdiğimizde büyük bir başarı elde edeceğiz" dedi.
     Tchıan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği Eskişehirde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, ocak ayında Nijere yaptığı tarihi ziyarette öncelikle 450 kilometrelik bir yol çalışması yapılması kararı alındığını, bununda ülkeleri için çok önemli olduğunu söyledi.
     Başbakan Erdoğanın ziyaretlerinden sonra Nijerle Türkiye arasından çok ciddi ilişkiler oluştuğunu vurgulayan Tchıan, "Özellikle madenler ve enerji konusunda birçok ortaklaşa iş yapacağımızı düşünüyorum. Nijer Devlet Başkanımız, 4 Haziranda Türkiyeyi ziyaret edecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber iki ülke arasında enerji anlaşmaları imzalanacak" diye konuştu.
     Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) özellikle Nijerde sağlık konusunda çok önemli işler yaptığını vurulayan Tchıan, şunları kaydetti:
     "TİKA, ülkemiz için çok ciddi çalışmalar yapıyor. Öncelikle sağlık ve su alanında çalışmalarını sürdürüyor. Birçok kuyu açıyor ve çok sayıda sağlık merkezi yapıyor. Eğitim alanında da yatırım gerçekleştiriyorlar. Türk hükümetinin Nijerli öğrencilere verdiği burslarda gün geçtikçe artıyor. Bu durum her iki ülke içinde oldukça önemli ve değerli. Ülkemiz maden kaynağı bakımında çok zengin. Türkiyede teknoloji ve ekonomik büyüklüğe sahip. Bu ikisini birleştirdiğimizde büyük bir başarı elde edeceğiz."
    
     Muhabir: Hicret Özkan - Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Nijer Madenler ve Sanayi Kalkınma Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER