Nizipte Antep fıstığı hasadı başladı

Nizipte Antep fıstığı hasadı başladı


GAZİANTEP (A.A) - Nizipte, Antep fıstığı hasadın başladı.
     Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ki hasat döneminde yüksek rekolte beklediklerini söyledi.
     Antep fıstığı hasadının yaklaşık bir ay sürdüğünü belirten Durmaz, bu yıl Gaziantep bölgesinde yaklaşık 130 ile 150 bin ton üretim beklediklerini dile getirdi. Üretimin yüzde 30luk bölümünün Ağustos ayında erken hasat döneminde elde edildiğini dile getiren Durmaz şunları kaydetti:
     Hasat döneminde yüzde 5 ile 10 arasında boş oranı bekliyorduk ancak yaptığımız tespitlerden bunun yüzde 25lere kadar çıkacağını düşünüyoruz. Bunun nedeni hem yanlış ilaçlama hem de kuraklıktan kaynaklandı. Bu da çiftçilerimizi endişelendiriyor. Bunun yanında Antep fıstığı yaş olarak tüccara 4, 4,5 TL arasında satılıyor. Bu fiyatların düşük olduğu kanaatindeyiz. Çiftçilerimize Antep fıstığı değer kazanana kadar bekletmelerini tavsiye ediyoruz.
     Üreticilerden Hüseyin Naim ise bu yıl hasattan memnun olduklarını ancak fiyat konusunda sıkıntı olduğunu dile getirdi. Naim, masraflı ve yorucu bir iş yaptıklarını ve Antep fıstığının hak ettiği değere ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     -Hasatta kadınlar çalışıyor
    
     Antep fıstığı hasadının başlamasıyla birlikte kadınlar bahçelerde çalışarak kendi ekonomilerine de katkı sağlıyor. Renkli görüntülere sahne olan hasat döneminde kimi zaman çocuklarıyla birlikte çalışan kadınlar, akşam saatlerine kadar bahçelerde Antep fıstığı topluyor.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Nizipte Antep fıstığı hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER