Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -Nizipte biçerdöver fiyatları açıklandı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde 2012 yılı hasat dönemi biçerdöver fiyatları belirlendi.
     Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz başkanlığında yapılan 2012 yılı yönetim kurulu toplantısında ele alınan biçerdöver fiyatları tespit edildi.
     Nizip Ziraat Odası Genel Sekreteri Düğer Bozfırat tarafından yapılan açıklamada, fiyatlara ilişkin olarak şu bilgiler verildi:
     2012 yılı için belirlen biçerdöver fiyatları kapsamında hem çiftçileri hem biçerdövercileri mağdur etmemek için yapılan toplantı ve toplantı sonunda alınan karar ile birlikte, bu yılki fiyatlar şöyle belirlenmiştir. Kuru buğday ve arpa için dönüm başına 8 TL, sulu tarım buğday ve arpa için ise dönüm başına 9.5 TL olarak belirlenmiştir.
    
     -İstanbul Fethinin yıl dönümü kutlandı-
    
     İstanbul Fethinin 559ncu yılı Nizip Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programla kutlandı.
     Nizip Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda düzenlenen ve saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, daha sonra İstanbulun fethini anlatan bir sunum ve okul müdürü Refik Yılmazın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşma ile devam etti.
     Yılmaz konuşmalarında şunları kaydetti:
     Milletler tarihlerindeki büyük şahsiyetleri ve büyük günleri, gelecek nesillere aktarabildikleri sürece büyük devlet ve büyük millet olma yolunda önemli mesafeler kat edebilirler. Geçmişlerindeki büyük şahsiyetlere sahip çıktıkları müddetçe, geleceklerinde de büyük şahsiyetler yetiştirebilirler.
     Program yapılan Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli şiir ve gösterilerin ardından seslendirilen koro ve solo şarkılarla son buldu.
     Düzenlenen programa Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkan vekili Hüseyin Özkaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Nizip Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, SGK Nizip Şube Müdürü Mustafa Aydoğdu, PTT Müdürü Hasan Doğan, Toplum Merkezi Müdürü Ahmet Çiçek ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     -Nizipte bilgilendirme toplantısı-
    
     Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve müdür baş yardımcılarına yönelik 4+4+4 sistemi ile bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Nizip Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen programda, milli eğitimde yeni eğitim sisteminde model olarak benimsenen 4+4+4 sisteminin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına hazırlanması ile ilgili sunum yapıldı.
     Yeni Eğitim Sistemi hakkında katılımcılara yönelik konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, hangi okulun ilkokul, hangi okulun ortaokul olacağı ve ayrılan okulların öğrencilerinin hangi okullarda eğitim göreceği konusunda slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verdi.
     (İRF-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER