Norveçin Ütoya Adasındaki terör saldırısı

Norveçin Ütoya Adasındaki terör saldırısı -Saldırıda hayatını kaybeden Gaziantepli Gizem Doğanın arkadaşları, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti -Güzelbey: Bu acı olay, belki iki ülkeyi, belki Trondheim


GAZİANTEP (A.A) - Ütoya Adasında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Gaziantepli Gizem Doğanın Norveçteki arkadaşlarından oluşan 14 kişilik bir grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti.
     Gizemin babası Abdulkadir Doğan ve Gaziantepteki yakınlarının da hazır bulunduğu ziyarette, gazetecilere açıklama yapan Güzelbey, belediye olarak dünyanın her yerindeki Gazianteplilerin yanında olduklarını, onlara ellerinden geldiği kadarıyla destek vermeye çalıştıklarını belirtti.
     Saldırıda hayatını kaybeden Gizem Doğanın cenazesine de katıldıklarını ve daha sonra aileyle temas kurarak Gizemin adının Gaziantepte yaşatılması için görüştüklerini aktaran Güzelbey, şunları söyledi:
     Bu çerçevede Burç Ormanları içinde genelde dar gelirli ailelerin çocuklarının tatil yapmasına imkan veren bir tesis yaptırdık. Bu yaptırdığımız tesis Gizemin hayatını kaybettiği Ütoya adasının bir benzeri diyebilirim. Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinin açılışını geçen yıl yaptık. Gizemin annesi ve kardeşleri açılışa geldi. Daha sonra ilişkilerimiz devam etti. Gizemin arkadaşları, Norveçte tiyatro oyunu düzenleyerek, oyundan elde ettikleri yaklaşık 26 bin TLyi Gizemin adının verildiği tesise bağışladılar. Biz de o bağışlanan parayla orada bir aktivite yaptırdık ve onun açılışını hep birlikte yapacağız.
     Güzelbey, Gizemin babası Abdulkadir Doğana da tekrar başsağlığı dileyerek, Allah sabır versin. Bu acı olay, belki iki ülkeyi, belki Trondheim ve Gaziantep şehrini biraz daha bir birine yaklaştıracaktır diye konuştu.
    
     -Konukseverliğe teşekkür
    
     Gizemin öğretmenlerinden Anne Sophie Hunstad ise gördükleri konukseverlikten dolayı teşekkür etti.
     Bu seyahat, belki de bu üzüntülü olay olmasaydı hiçbir zaman yapılmayabilirdi diyen Hunstad, Ama bazen felaketler dostlukların doğmasına vesile oluyor şeklinde konuştu.
     Hunstad, Gizem için tiyatro faaliyeti gerçekleştiren ve elde edilen geliri de Gaziantepe gönderen Gizemin arkadaşlarına da gösterdikleri fedakarca davranışlarından dolayı teşekkür etti.
     Hunstad, konuşmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeye, okulları Charlottenlund High Schoolda eğitim gören mahkumlar tarafından hazırlanan el işi hediye verdi.
     Güzelbey de Hunstada ziyaretin anısına plaket ve tüm misafirlerine Zeugma antik kentinden çıkarılan Çingene kız mozaiğinin resmedildiği tişört hediye etti.
     Gizem Doğan, 2011 yılında Ütoya Adası gençlik kampında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Norveçin Ütoya Adasındaki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER