Nusaybinli gencin Altın Koza başarısı

Nusaybinli gencin Altın Koza başarısı -19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışmasında en iyi belgesel dalında birinciliği Dom adlı eseriyle kazanan Ayg


MARDİN (A.A) - 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışmasında, en iyi belgesel dalında birinciliği Dom adlı eseriyle kazanan Halil Aygün, ödül kazandığını geç öğrenince törene yetişemedi.
     Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümü 4. sınıf öğrencisi Nusaybinli yönetmen Halil Aygünün Dom adlı belgeseli, Yönetmen Zeynep Oralın Ben, Sen, O... adlı belgeseliyle birinciliği paylaştı.
     Mardinin Nusaybin ilçesinde yaşayan Aygün, yaptığı açıklamada, birinci olduğunu ancak ödül töreni programı hakkında bilgi sahibi olmadığını aktararak, organizatörlerin ödül törenine 3 saat kala kendisini aradığını söyledi.
     Aygün, şunları söyledi:
     Ulusal kategoride Altın Kozada belgeselde en iyi film ödülünü aldım. Bana, bugün saat 18.00 sularında ödül töreni için haber verildi. Ben de Mardinde olduğum için doğal olarak programa yetişmedim. Ayrıca, babam il dışında olduğu için işlettiğimiz kumaş dükkanına bakıyorum. Dükkanı da bırakacak kimse yoktu. Mecburen dükkanı, ödül törenine tercih ettim.
     Ablasının Adanada yaşadığını kaydeden Aygün, yetişemediği için ödül törenine kendisinin yerine ablasının katılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak / Şengül Oymak / Nurten Aslan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Nusaybinli gencin Altın Koza başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER