Obezite ve obeziteye bağlı hastalıklar semineri

Obezite ve obeziteye bağlı hastalıklar semineri


RİZE (A.A) - Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğiyle obezite ve obeziteye bağlı hastalıklar ile diyabet ve Rizedeki kanser taramaları konulu seminer düzenlendi.
     İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde, Kanser Şube Müdürü Fatma Kazancı obezite ve obeziteye bağlı hastalıklar, Obezite Birim Sorumlusu Nural Peltek kanser ve kanserden korunma yolları, Toplum Sağlığı Hizmetleri Sorumlusu Emine Akdağ tuz ve tuzun kullanımı, ARGE Şube Müdürü Mustafa Çelik diyabet, diyabetle yaşam ve korunma yolları konusunda vatandaşlara bilgi verdi.
     Şube Müdürü Kazancı, Rize Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Kanser Erken Teşhis, Eğitim ve Tarama Merkezinde tüm yaş gruplarındaki vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapıldığını belirterek, Kanserden korkmayın. Erken teşhis hayat kurtarır dedi.
     Nural Pertek ise halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşmasının önlenmesi kapsamında yapılan araştırmalar sonucu tuz tüketiminin günlük 18 gram olduğunu ifade ederek, böbrek hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın oluşmasına sebebiyet vermesinden ötürü tuz tüketiminin günlük 5 gram olması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Obezite ve obeziteye bağlı hastalıklar semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER