Ödemeler dengesi verileri

Ödemeler dengesi verileri -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: "Cari açıktaki gerilemenin sürdürülebilir olması için ihracatın ve üretimin teşvik edilmesi gerekmektedir"


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, cari açıktaki gerilemenin sürdürülebilir olması için ihracatın ve üretimin teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Zeytinoğlu, Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, mart ayında cari açığın 5,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, şubat ayından itibaren artışa geçen yıllık cari açığın mart ayında tekrar gerilemesini hem sürpriz olarak gördüklerini hem de memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
     Cari açığın beklentinin altında gerçekleşmesinin en önemli nedenini, hizmetler gelirlerindeki artıştan kaynaklandığını gördüklerini aktaran Zeytinoğlu, "Ancak endişemiz bu gerilemenin kalıcı olmayacağı yönündendir. Cari açıktaki gerilemenin sürdürülebilir olması için ihracatın ve üretimin teşvik edilmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.
     Zeytinoğlu, TİM tarafından açıklanan nisan ayı ihracatındaki gerilemenin dikkat çektiğini anlatarak, şunları kaydetti:
     "Dış etkenlere fazla müdahale edemediğimiz için firmaların üzerindeki vergi yükünün azaltılmasının, ihracatımızın canlanmasında önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Ayrıca TLnin değerlenmesini de ihracatın önünde bir engel olarak görmekteyiz."
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ödemeler dengesi verileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER