ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi açıklama yaptı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) ilk milli uydu Göktürk 2 için düzenlenen tören sırasında yaşanan protesto olaylarına ilişkin açıklama yaptı.
     Öğrenci Konseyi Başkanı Abdurrezzak Turgut, ODTÜde yaşanan olayların Bingöl Üniversitesi öğrencilerini derinden üzdüğünü belirtti.
     Ülke için gurur vesilesi olan Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılışını büyük bir heyecanla takip ederken ODTÜ yerleşkesindeki bazı marjinal grupların şiddet eylemleriyle bu başarıyı gölgelemeye çalıştığını kaydeden Turgut, Bizler demokratik haklarımız gereği bu uygulamaya veya düşünceye muhalif tavır sergileyebiliriz, ancak bu hakkın sınırlarının doğru belirlenmesi gerekir. Demokratik bir hak olan protestonun şiddet kullanılarak ortaya konulması kabul edilebilir değildir diye konuştu.
     Turgut, bilimsel, akademik ve sosyal çalışmalarla bir vizyon hazırlayacakları, geleceğe dair hedefler koyacakları üniversitelerde, elinde molotof, taş, sopa, yaralayıcı ve zarar verici maddelerle öğrencilerin girmesinin, şiddet yanlı bir tutumla hareket etmesinin ve bunun ifade özgürlüğü şeklinde tanımlanmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER