ODTÜ yerleşkesindeki gerginlik

ODTÜ yerleşkesindeki gerginlik -Eskişehirde bir grup öğrenci, olaylarda bazı öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde bir grup öğrenci ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik sonrası bazı öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etti.
     Köprübaşında toplanan bir grup öğrenci, ellerine aldıkları pankartla slogan atıp Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarına kadar yürüdü.
     Burada bir süre daha slogan attıktan sonra grup adına basın açıklaması yapan Ayçe Yılmaz, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlarıyla görüşmesine izin verilmeden adliyeye sevk edildiğini iddia etti.
     Çinden fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince başlatılan soruşturma kapasımında 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Ankara Emniyet Müdürlüğü, haklarında gözaltı kararı çıkartılan 12 kişiden 10u yakalanmış, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından zanlılar bugün Ankara Adliyesine sevk edilmişti.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ODTÜ yerleşkesindeki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER