Oğlunun adını yaşatmak için kütüphane açtı

Oğlunun adını yaşatmak için kütüphane açtı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde Ahmet Yılmaz adlı vatandaş yüksek gerilim hattına kapılarak ölen 11 yaşındaki oğlu Tolgahan Yılmazın okuluna 5 bin 700 adet kitabın bulunduğunu bir kütüphane açtı.
     Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, çok okumanın özellikle de hızlı okumanın her türlü sınavda başarı oranını artırdığını belirterek, "Öğrencilerimiz derslerinde ve özellikle de sınavlarda başarılı olmak istiyorlarsa, çok kitap okumalı ve kendilerinde hızlı okuma alışkanlığı edinmeliler" dedi.
     6. sınıftayken hayatını kaybeden oğlunun anısını yaşatmak için okuluna kütüphane kuran Ahmet Yılmaz ise, oğlu Tolgahanın 11 yaşında olmasına ve ilköğretim 6. sınıfa gitmesine rağmen okumayı çok sevdiğini, günde 5-6 hikaye kitabı bitirdiğini söyledi.
     Yılmaz, kurulan kütüphaneyle oğlunun anısının ilelebet yaşayacağını belirterek "Oğlum artık geri gelmeyecek, bunu biliyorum. Ama geride kalan çocuklara iyi bir eğitim vermeliyiz. Bunun için de onları okumaya teşvik etmeliyiz. Benim oğlum cahil kişilerin kurbanı oldu. Onlar da iyi bir eğitim almış olsalardı belki de çocuğum şu an yaşıyor olacaktı" dedi.
     Kütüphanenin açılışına ilçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Kargıpınarı belediye başkanı Kerim Şahin, okul müdürü Hüseyin Yılmaz, Esnaf Odası Başkanı Halil Metik, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Oğlunun adını yaşatmak için kütüphane açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER