Öğrencilerden Nevruz kutlaması

Öğrencilerden Nevruz kutlaması


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, baharın gelişini müjdeleyen Nevruzu kutladı. Okul bahçesinde ateş yakıp üstünden atlayan öğrenciler, Nevruzu anlatan şiirler okuyup, türküler eşliğinde halay çekti.
     Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, okul müdürü Metin Taşçı tarafından yakılan ataşen üzerinden atlayıp, çeşitli türküler eşliğinde halay çektiler.
     Öğrenciler tarafından seslendirilen türkülerle coşan öğrenciler, ateşin üzerinden atlayarak baharın habercisi Nevruz Bayramını kutladılar. Öğrencilerin doyasıya eğlendiği Nevruz Kutlamasında Okul Müdürü Taşçı, öğrencilerle de yakından ilgilendi. Öğrencilerin çektiği halaylara eşlik eden ve öğrencilerle birlikte oyunlar oynayan Taşçı, etkinliklerini imkânlar doğrultusunda her yıl yapacaklarını söylediler.
     Etkinlikle öğrenciler tarafından da günün anlam ve önemini belirten şiirler ve yazılar okundu. Arkadaşlarından büyük alkış alan öğrenciler, Nevruz Bayramını birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Bu bayramı resmi bir bayram olarak kutlamak istediklerini belirten Almanca öğretmeni Ali İhsan Kılıç, nevruz kutlamalarının örf, adet ve geleneklerimize göre geçmiş yıllardan itibaren her yıl kutlandığını vurguladılar. Etkinlikte unutulmaz bir gün yaşamanın tadını çıkaran öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan okul yönetimine de teşekkür etmeyi ihmal etmediler.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Öğrencilerden Nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER