Sağlığına 10. ameliyatta kavuştu

Sağlığına 10. ameliyatta kavuştu -Ömrünü hastanelerde geçiren Tuğba Vural artık anne olmak istiyor -Kalça çıkığı ile dünyaya gelen ve 1,5 yaşından 27 yaşına kadar 9 kez ameliyat masasına yatan Vural, 10. operasyonun ardından ağrı çekm


İZMİR (A.A) - Mustafa Yıldırım / Efsun Yılmaz - Kalça çıkığı ile dünyaya gelen ve 1,5 yaşından 27 yaşına kadar 9 kez ameliyat masasına yatan Tuğba Vural, 10. ameliyatta sağlığına kavuşarak ağrı çekmeden yürümeye ve sağlıklı bir bebeğin hayalini kurmaya başladı.
     Doğum yeri Sivas olan ve 16 yıl önce ailesiyle İzmire taşınan Tuğba Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ömrünün hastane koridorlarında ve ameliyathane masalarında geçtiğini söyledi.
     İlk ameliyatını 1,5 yaşında Sivasta geçirdiğini anlatan Vural, şunları söyledi:
     10 yaşına kadar bir daha ameliyat olmadım. Ancak o zaman çok hastalandım, aile üyelerinin desteğiyle yürümeye, okula gitmeye başladım. Beni kucaklarında taşıyor ya da yürürken destek oluyorlardı. Yeniden ameliyat oldum. Protez takıldı, dondurma işlemi uygulandı. Sivasta ve İzmirde toplam 9 başarısız ameliyat geçirdim. Her seferinde en az 3 ay hastanede yattım. Hayatım hastane koridorlarında ve ameliyathane masalarında geçti. Okula aylarca gidemediğim için başarısız oldum ve lise 1. sınıfta eğitimimi bırakmak zorunda kaldım.
     Ameliyatlar nedeniyle ailesi ile maddi ve manevi çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Tuğba Vural, sağ bacağı sol bacağından 25 santim kısa olduğu için okul arkadaşları tarafından dışlandığını ve çok gözyaşı döktüğünü ifade etti.
    
     -Kız çocuk sahibi olmak istiyor-
    
     Tuğba Vural, 1,5 yıl önce evlendiğini, eşinin ısrarı üzerine bir kez daha bıçak altına yatmayı kabul ettiğini anlattı.
     Son ameliyat için Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesine başvurduğunu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Semih Gülertip ile görüştüğünü söyleyen Vural, doktorunun önerisi üzerine 10. ameliyatını 6 ay önce geçirdiğini ve artık ağrı çekmeden yürümeye başladığını kaydetti.
     Vural, Sağ bacağım, ameliyattan önce sol bacağımdan 25 santim kısaydı, şimdi sadece 6-7 santim kısa o da düzelecek. Ben de anne olacağım. Özellikle bir kız çocuğum olsun istiyorum. Bana destek veren ailem ve eşime çok teşekkür ediyorum dedi.
     Ameliyat sonrası bir başka hedefinin de yarım bıraktığı eğitim hayatını tamamlamak olduğunu ifade eden Tuğba Vural, liseyi bitirip iş hayatına atılmak istediğini belirtti.
    
     -Tedavisi sürecek-
    
     Tuğba Vuralın doktoru Semih Gülertip de hastanın kendisine geldiğinde 9 ameliyatının etkisiyle kalça bölgesindeki kaslarının erimiş olduğunu anlattı.
     Tuğbanın öz bakımını dahi zorlukla karşıladığını söyleyen Gülertip, Zemin kötüydü. 9 kez ameliyat geçirmiş birine 10. ameliyatı önermek çok riskliydi. Protez uygulaması yaptık, başarılı olduğumuz için mutluyuz. Ameliyat ekibinin iyi olması ve iyi olanaklara sahip olmamız da başarılı operasyonda etkili oldu dedi.
     Bel kemiğindeki eğrilik nedeniyle Tuğbanın tedavisinin süreceğini dile getiren Semih Gülertip, hastanın anne olması için artık bir engel olmadığını da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Sağlığına 10. ameliyatta kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER