Öğrencilere teneffüslerde Gangnam motivasyonu

Öğrencilere teneffüslerde Gangnam motivasyonu


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Edirnede bir ilkokulda öğrenciler, teneffüslerde, Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sangin (PSY) son aylarda tüm dünyada ünlenen şarkısı Gangnam Style eşliğinde dans ediyor.
     Şükrüpaşa İlkokulunda teneffüs zilinin çalmasıyla birlikte bahçeye çıkan öğrenciler, öğretmenleri tarafından açılan Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans ederek, teneffüslerini eğlenerek geçiriyor. Teneffüs boyunca şarkıya dans ederek eşlik eden öğrencilerden bazıları, şarkının video klibinde yer alan dans figürlerini de sergiliyor.
     Şükrüpaşa İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden Furkan Akançay, teneffüslerde AA muhabirine Gangnam Style eşliğinde dans ettiklerini, teneffüslerin bu sayede güzel geçtiğini söyledi.
     Bir başka öğrenci Nilay Karatay da teneffüslerde eğlendiklerinde dersi daha iyi dinlediklerini belirtti.
    
     -Gangnam Styleden Mozarta geçiş olacak-
    
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da, öğrencilere teneffüslerde klasik müzik dinletmek için çalışma yaptıklarını söyledi.
     Hazırlıkların tamamlanmasının ardından bir kaç pilot okulda uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Özcan, Öğrenciler teknoloji sayesinde popüler müziklere her yerde ulaşabiliyor ama bu müzikleri pek dinlemiyorlar. Kulaklarında olan ezgiler ama gelişime ve matematiksel zekaya ciddi faydası olan müzikler bunlar. Konuya bu açıdan yaklaşıyoruz. Uygulama sayesinde öğrencilerin odaklanma, konsantrasyon ve çoklu düşünme sistemini geliştirmek istiyoruz. Öğrencilere ders aralarında klasik müzik dinleteceğiz, bunun çalışmasını yapıyoruz dedi.
     Çocuk ve ergen psikologu Gökhun İnan Yücel de müziğin okul motivasyonuna etkilerinin kişiden kişiye değişebileceğini söyledi.
     Müzikten keyif alıp hobi olarak müzikle ilgilenen, aynı zamanda öğrenim hayatına devam edenlerin hayatının daha değerli hale geldiğini, farklı alanlarla ilgilendikleri için okulda daha verimli olabileceklerini belirten Yücel, Müziğin olumlu etkisi olabilir ama öte yandan asıl hedeften şaşmaya yönelik olumsuzlukları da olabilir. Örneğin, müziği sevip, gitarist olmaya karar veren bir öğrenci, asıl hedefi olan okul eğitiminden şaşabilir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber Öğrencilere teneffüslerde Gangnam motivasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER