Her şey ekmek parası içindi

Her şey ekmek parası içindi -Konyada çöp konteynerinde hurda toplarken aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Cafer Serenin verdiği zorlu yaşam mücadelesi, ölümünün ardından ortaya çıktı -Sağlık problemlerine rağmen Serenin, gece


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada çöp konteynerinde hurda toplarken aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Cafer Serenin verdiği zorlu yaşam mücadelesi, ölümünün ardından ortaya çıktı.
     Karaman Çevre Yolunda 18 Şubatta çöp konteynerinde hurda toplarken aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Cafer Serenin (37) evinde göz yaşı ve hüzün hiç dinmiyor.
     Ölümün soğuk yüzü, adeta insanın içini titreten ve kömür sobasıyla ısıtılan evin soğuğunu bastırmış.
     Yunus Emre (6), Mustafa Emin (3) ve 7 aylık olan Şemsettin ise anneleri gibi hala babalarının yokluğuna alışmaya çalışıyor.
     Anne Alime Seren, çocuklarını Babanız cennete gitti diyerek oyalıyor. Ancak çocuklar, gece yarılarına kadar özlemle bekledikleri babalarını görmek istiyor.
     Yunus Emre, Mustafa Emin ve Şemsettin, eve geldiğinde üzerine çıkıp oynadıkları babalarını bekliyor.
     Çocuklar, akşam babalarının getireceği çikolatayı yine ağızlarına yüzlerine bulaştırarak yemeyi hayal ediyor. Bu nedenle de annelerine sürekli Anne, cennete babamın yanına ne zaman gideceğiz diye soruyor.
     Alime Seren de eşinin acısını üç çocuğu ile dindirmeye çalışıyor.
     Gözü yaşlı Alime Seren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin yıllarca inşaatlarda çalıştığını, böbrek rahatsızlığı nedeniyle sık sık izin almak zorunda kalınca hurda toplamaya başladığını söyledi.
     Eşinin ayda 400 lira kazanmak için sabah erken saatlerde bisikletle evden çıktığını, gece yarısı geri döndüğünü ifade eden Seren, sürekli ağır kaldırdığı için eşinin fıtık ameliyatı da olduğunu dile getirdi.
    
     -Eşime bir aracın çarpmasından korkuyordum-
    
     Fedakar bir şekilde çalışan eşinin tek derdinin kendisini ve çocuklarını kimseye muhtaç etmemek olduğunu anlatan Seren, ancak eşinin ekmek parası peşindeyken yaşamını yitirdiğini aktardı.
     Yaşamlarını sürdürdükleri akrabalarına ait evin iki yıldır kirasını ödeyemediklerine değinen Seren, şunları kaydetti:
     Hurda topladığı kamyoneti de kayınpederim yeni almıştı. Ancak çektiği maddi imkansızlar açıkçası umurumda bile değil. Keşke eşim yanımızda çocuklarımın başında olsaydı. Dokuz yıldır evli olduğum eşimin ölümü bizi çok sarstı. Sürekli eşime bir aracın çarpmasından korkuyordum. O da başımıza geldi. Üç çocuğumun boynu bükük kaldı. Küçük oğlum henüz durumun çok farkında değil ama Yunus Emre ile Mustafa Emin hep babalarını özlemle bekliyor. Çocuklarım ve ben hayata adeta yeniden başlıyoruz.
     Karaman Çevre Yolunda 18 Şubatta çöp konteynerinde hurda toplarken aracın çarpması sonucu Cafer Seren hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Her şey ekmek parası içindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER