Öğrencilerle engelliler, ritim grubunda bir araya

Öğrencilerle engelliler, ritim grubunda bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyle engelli bireyleri, ritim grubunda bir araya getirdi.
     Engellilerin hayata tutunabilmeleri için çeşitli sosyal aktiviteler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Engelli Danışma Merkezi düzenlediği etkinliklerle engelli bireyleri bir araya getirdi.
     Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesinden gönüllü öğrencilerin oluşturduğu bir grup ile engelli bireyler "Orff Ritim Grubu" kurdu. Grupta 15 bedensel ve 3 zihinsel engelli bireyle 45 öğrenci her hafta ritim çalışmasını sürdürüyor.
     Vücutlarıyla ritim oluşturan engelli bireyler, performanslarıyla beğeni topluyor. Engelli bireyler, Üsküdar, Hababam Sınıfı, Boşvermişim, Divan-a Aşık, İstanbul, Hacerovası ve Ankara Havası gibi 12 parça çalıyor.
     Mayıs ayında Engelliler Haftasında gösteriye hazırlanan "Orff Ritim Grubu" engelli bireylerin müzikle hayatlarındaki engelleri nasıl aşabileceklerini bir kez daha gösteriyor.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğrencilerle engelliler, ritim grubunda bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER