Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165. Yıldönümü

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165. Yıldönümü -Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Balıbey: Eğitim, yaz boz tahtası değildir. Burada, devlet arayış içerisindedir -Bakanlığımız, toplumun ve genç nüfusumuzun ihtiya


KOCAELİ (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Eğitim, yaz boz tahtası değildir. Burada devlet arayış içerisindedir. Toplumun ve genç nüfusumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak, en ideal sistemi bulmak için Bakanlığımız durmadan projeler üretiyor dedi.
     Balıbey, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165. Yıldönümü nedeniyle, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesince, Baki Komsuoğlu Konferans Salonunda düzenlenen Lider Olarak Öğretmen konulu konferansa katıldı.
     Burada konuşan Balıbey, televizyonlarda kendilerinden başka herkesin eğitimi eleştirdiğini belirterek, Eğitim yaz boz tahtasına döndü şeklinde eleştiriler, son derece yanlış bir değerlendirmedir diye konuştu.
     Eğitimin, yaz boz tahtası olmadığını vurgulayan Balıbey, Burada devlet arayış içerisindedir. Anadolu liseleri, fen liseleri açmışız. Yeni üniversiteler açıyoruz. Toplumun ve genç nüfusumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak, en ideal sistemi bulmak için Bakanlığımız durmadan projeler üretiyor ifadesini kullandı.
     Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığının bu yılki 58 milyar liralık bütçesinin 20 milyar lirasının YÖKe ait olduğunu dile getirerek, Türkiye bütçesinden en fazla payın eğitime ayrıldığını bildirdi.
    
     -Gençlere eğitimle sahip çıkacağız-
    
     Türkiyenin, yüzde 55 ile genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu oranının da yüzde 37sinin okuduğuna dikkati çeken Balıbey, 20 milyonun üzerinde okuyan gencin bulunduğunu söyledi.
     Balıbey, Türkiyede öğretmenlerin yüzde 75inin 40 yaşın altında olduğunu anlatarak, Pırıl pırıl genç öğretmenlerimiz var. Biz bu gençliği eğitemezsek, bir kısmı dağa gider, bir kısmı tinerci, bir kısmı balici, bir kısmı serseri, bir kısmı işsiz olur. Gençler bizim gençlerimiz. Bunlara eğitimle sahip çıkacağız diye konuştu.
     YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve YÖK Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Safranın da birer konuşma yaptığı etkinliğe, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Celep, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165. Yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER