Köy imamından dizüstü bilgisayarla Kürtçe vaaz

Köy imamından dizüstü bilgisayarla Kürtçe vaaz -Batmanda Ardıçlı Köyü imamı Avcı, cemaate laptop ile Kürtçe vaaz veriyor -Avcı: -Hutbeyi mevzuat gereğince Türkçe okuyorum. Ama köylülerin dini bilgileri daha iyi anlamaları


BATMAN (A.A) - Yılmaz Ekinci - Gercüşe bağlı Ardıçlı Köyü İmamı Veysel Avcı, laptopta topladığı bilgilerle cemaate Kürtçe vaaz veriyor.
     İmam Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 haneden oluşan Ardıçlı köyünde 7 aydır görev yaptığı, vaaz için derlediği bilgileri dizüstü bilgisayarında muhafaza ederek cemaatle paylaştığını belirterek, bu sayede cemaatin ilgisini de canlı tuttuğunu söyledi.
     Köylülerin yoğun talebi üzerine vaazları Kürtçe verdiğini, köylülerin de bu taleplerinin karşılanmasından dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden Avcı, şöyle dedi:
     Köylülerin talebi doğrultusunda cuma hutbesi öncesi Kürtçe vaaz veriyorum. Ayet, hadis ve Peygamber efendimizin hayatını Kürtçe olarak anlatıyorum. Hutbeyi mevzuat gereğince Türkçe okuyorum. Ama köylülerin dini bilgileri daha iyi anlamaları açısından vaazı Kürtçe veriyorum. Başbakanımız buna cevaz verdi ancak kanuni düzenleme henüz yapılmadığı için hutbeyi Türkçe okuyorum. Laptopla vaaz vermediğimiz zaman, 30 kitabın masanın üzerinde olması gerekiyor.
     Avcı, köylülerin hutbeyi de Kürtçe okuması yönünde talepleri olduğunu belirtti.
    
     -Köylülerden Kürtçe hutbe talebi-
    
     Köylülerden Suphi Erin Avcının Kürtçe vaaz vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İsteğimiz, vaaz gibi hutbenin de Kürtçe verilmesidir. Çünkü Türkçeyi tam olarak anlayamıyoruz. Köylünün çoğu da anlayamıyor dedi.
     Kürtçe hutbe ve vaaz okuması konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının düzenleme yapmasını istediklerini ifade eden Erin, yetişkinlerin yanı sıra çocukların da İslam dinini doğru olarak anlayabilmesi için hutbenin de Kürtçe verilmesi gerektiğini belirtti.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Köy imamından dizüstü bilgisayarla Kürtçe vaaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER