Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıl dönümü

Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıl dönümü


ARTVİN (A.A) - Artvinde, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü kutlandı.
     Artvin Anadolu Öğretmen Lisesince Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Vali Necmettin Kalkan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, bazı daire amirleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.
     Okul Müdürü Yücel Bayrak, yaptığı konuşmada, Türk eğitim tarihinde ve öğretmenlik mesleğinin ilk ocağı sayılan Darül Muallimin 16 Mart 1848 yılında İstanbulda eğitim ve öğretime açıldığını belirterek, Bu tarih öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü olarak kullanılmaktadır dedi.
     Öğretmenliğin yürek, sabır işi olduğunu ifade eden Bayrak, Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zille başlayıp bitmeyecek kadar ağır sorumluluk gerektiren meslektir. Toprak gibidir. Kendisine emanet edilen tohumları yeşertir, olgunlaştırır diye konuştu.
     Konuşmanın ardından Nurcan Ayık Katırcının yazıp yönettiği Uzun İnce Bir Yol adlı oratoryo, öğrenciler tarafından sahnelendi.
     Program, çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinin konserinin ardından programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenlere günün anısına çiçek verilmesiyle sona erdi.
     Anadolu Öğretmen Lisesinin kendi laboratuvarında ürettiği Artvin Anadolu Lisesi kolonyası ve okul gazetesi, katılımcılara dağıtıldı.
     Öte yandan, Vali Kalkan, 165. Anadolu Öğretmen Lisesi konulu resim sergisinin açılışını yaparak, eserleri yakında inceledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER