Öğretmenler oynadı öğrenciler izledi

Öğretmenler oynadı öğrenciler izledi


ARTVİN (A.A) - Artvin Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri, tiyatro oyunu sahneledi.
     Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde sergilenen "Dans Eden Eşek" adlı oyunda, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve stajyer öğretmenlerden oluşan 6 kişilik ekip rol aldı.
     Tiyatro oyunun bitmesinin ardından sahneye çıkan çocuklara dakikalarca "Gangnam Style" dansıyla eşlik eden 57 yaşındaki Bilge Nur Saraç, salondaki velilerden alkış aldı.
     Okul Müdürü Ayten Akay, öğretmenler, stajyer öğretmenler ve velilerin, kısa sürede çalışarak çok başarılı şekilde oyunu sahneye koyduklarını söyledi.
     Akay, okulda 4-6 yaş arasında 115 öğrenci olduğunu belirterek, amaçlarının çocukları tiyatroyla daha sosyal ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade etti.
     Anaokulunun psikolojik danışmanı Sultan Sevimli ise tiyatro yolunu kullanarak öğrencilere bazı kuralları öğrettiklerini anlattı.
     Sevimli, çocukların dünyalarının soyut olduğunu ve tiyatroda olumlu ya da olumsuz davranışları somutlaştırarak gelişim dönemlerine uygun şekilde daha rahat anlamalarını sağladığını dile getirdi.
     Bilge Nur Saraç da kızlarının tiyatroda görev aldığını ve onları izlemeye geldiğini belirterek, dans etmeyi çok sevdiğini, çocuklarla birlikte "Gangnam Style" dansı oynadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş - Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğretmenler oynadı öğrenciler izledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER