Öğretmenliği bıraktı, tersane kurup patron oldu

Öğretmenliği bıraktı, tersane kurup patron oldu -Bartında sınıf öğretmenliğinden istifa ederek tersane kuran girişimci, 14 yıldır yaptığı yaklaşık 200 yat ve tekneyi birçok ülkeye sattı -Dursun Gür: -Şu anda tersanemde 15 kişi


BARTIN (A.A) - Selim Bostancı - Bartında sınıf öğretmenliğinden istifa ederek tersane kuran girişimci, 14 yıldır yaptığı yaklaşık 200 yat ve tekneyi birçok ülkeye sattı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bartının Kurucaşile ilçesinde yaşayan Dursun Gür (48) Erzurum Atatürk Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra sınıf öğretmenliği yapmaya başladı.
     1998 yılında 4 yıldır yaptığı öğretmenliği bırakan Gür, evinin bahçesindeki çadırda tekne ve yat imalatına başlayarak kısa sürede milyon Avroluk yatlar yapmayı başardı.
     Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken tekne yapan dedesinin ve babasının yanında çırak olarak çalıştığını ve bu işe gönül verdiğini söyledi.
     Yine üniversiteye giderken ve öğretmenlik yaparken de izinlerimde sürekli tersaneyle içli dışlıydım diyen Gür, şöyle devam etti:
     12 yaşından bu yana içinde olduğum bu işi daha çok sevdiğimi ve unutamadığımı fark ettim ve öğretmenlikten istifa ederek kendi tersanemi kurmaya karar verdim. Önce evimin yanındaki bahçede çadır içinde tekne ve yat yaptım. 2003de 2 tane 40 metre uzunluğunda yat siparişi aldım ve o yıl kendi tersanemi kurdum. Bu zamana kadar 200ü aşkın yat ve tekne yaptım. Şu anda tersanemde 15 kişiyi istihdam ediyorum. Yurt içinin yanı sıra İsrail, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Kanadaya yatlar sattım. İsrailli iki kardeşe biri 5 milyon Avro tutarında olmak üzere iki tane yat yaptım. Çok kutsal bir meslek olmasına rağmen İyi ki öğretmenlikten istifa etmişim diyorum.
    
     -Oğlumun öğretmen olmasını istemem-
    
     Gür, iki oğlundan birinin üniversite sınavlarına girdiğini, diğerinin ise lisede okuduğunu aktararak, Onların öğretmen, avukat, doktor olmasını istemem. Benim isteğim dedelerimizden kalan bu geleneği sürdürmeleridir. Onun için şimdiden çocuklarıma bu işi öğretiyorum, sevmeleri için uğraşıyorum. Liseye giden oğlum bir tekne yaptı ve sattı. Çocuklarımın el becerileri çok iyi. Onların bu işi yapacaklarını çok iyi biliyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Öğretmenliği bıraktı, tersane kurup patron oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER