OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine Yeşil Bina Sertifikası -OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu: OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ülkemizde Yeşil Bina Sertifikası alan ilk ve tek eğitim kurumu ve kamu binası oldu


BURSA (A.A) - Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, OİB Eğitim Vakfı ve Ford Otosan işbirliğiyle yürütülen Arka Pencere Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde, Türkiyede Yeşil Bina Sertifikası alan ilk ve tek eğitim kurumu oldu.
     OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen Yeşil Bina Sertifika Töreninde yaptığı konuşmada, otomotiv endüstrisinin, örnek işbirliği gerçekleştirerek Türkiyeye bir ilki daha kazandırmasının mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Türkiyede birçok alanda ilke imza atan otomotiv endüstrisi, ana ve yan sanayi firmalarının işbirliği sayesinde OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ülkemizde Yeşil Bina Sertifikası alan ilk ve tek eğitim kurumu ve kamu binası oldu diyen Sabuncu, bu projenin OİB Eğitim Vakfı ve Ford Otosan işbirliğinde yürütülen Arka Pencere Sosyal Sorumluluk Projesi ile hayata geçirildiğini belirtti. Sabuncu, şunları kaydetti:
     Bu projenin, bir çıktısı olarak OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiyede Yeşil Bina Sertifikası alan ilk ve tek eğitim kurumu ve kamu binası olarak çevreci kimlik kazandı. Yeşil bina yüzde 70e varan tasarruf demek, sürdürülebilir, sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışı taşıyan, kaynakları verimli kullanan, ekosisteme duyarlı yapılar demek. Otomotiv sektöründen ana ve yan sanayi firmalarının işbirliğiyle yazılan bu öykünün kahramanlarına teşekkürü bir borç biliyorum.
     Sponsor firmalar Ak-Tel Mühendislik, Aras Kargo, Bosch A.Ş, Grontmij, Halk Enerji, Sakarya İz Reklam, Sazcılar A.Ş ve Ultraviole Reklam Ajansına katkılarından dolayı teşekkür eden Sabuncu, ayrıca Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi ve Rahmi Koç Müzesi yönetimi, Erbak Uludağ A.Ş ve Erbak ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının arşiv ve koleksiyonlarıyla sağladıkları desteğin önemini vurguladı.
     Sabuncu, Ford Otosan yetkilileriyle OİB personeline de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
    
     -Hikayenin temelinde Amerikaya ihracatımız var-
    
     Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de Fordun kurucusu Henry Ford Eğer kurduğunuz iş modeli sadece para kazanmanıza yarıyorsa ve başka hiçbir şeye yaramıyorsa o iyi bir iş modeli değildir sözünü anımsatarak, bunun bugünün anlamına çok uygun bir cümle olduğunu söyledi.
     Yenigün, Vehbi Koçun da Ülkem varsa ben de varım sözünün de yine benzer şekilde bugünün anlamıyla örtüştüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bunları üst üste koyduğumuz zaman, esasında kurumsal sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yapılan şeylerin, bir hayırseverlikten çok daha öte bir şey olduğunu ve bunun ortak değerler üretmek üzere meydana gelen stratejik bir strateji olduğunu görüyoruz. Bu da bu işin devamlılığı açısından tabii ki çok önemli. Bugün bulunduğumuz okul, gerek kendi binası olarak, gerekse aldığı bu Türkiyede bir ilk olan ödül anlamında da kendini ayrı bir yere konumlandırıyor. Bu konuda Ford Otosanın kendine düşeni yaptığını düşünüyorum, bunu yaparken de enerjiyi 10 bin Ford Otosan çalışanından aldığını düşünüyorum. Bu konuda gerek Ford Otosanın içinde gerekse paydaşlarıyla yaptığı büyük projelerde sürekli bu tür başarılara imza atmış olmak da bizleri memnun ediyor. Nasıl oldu da biz şirket olarak böyle şeylere ağırlık verdik- Şirketlerin artık DNAlarına yerleşmiş ve kurucularının yönlendirdiği, güdümlendirdiği bir kültür bu. Bu kültür, bu konulara işimizle beraber ağırlık vermemiz gerektiğini bize neredeyse dikte ettiriyor. İşte bu sayede biz Ford Otosan olarak kendimizi çok şanslı görüyoruz ki gerek Ford gerek Koç tarafı bu iki büyük ailenin, kurumun ortak şirketi olan Ford Otosanın bu konulardaki katılımı, bugüne kadar olduğu gibi gayet net bir şekilde devam edecek.
     Gerçekten taktire şayan bir işin ortaya çıkarıldığını vurgulayan Yenigün, Hikayenin temelinde Amerikaya ihracatımız var, Amerikaya ihracatımız ile başlayan bir fikrin sonunda bu mükemmel sonuca ulaşması var. Bunun, bugün bizi çok memnun ettiği gibi, önümüzdeki dönemde yapılacak yeni projeler için de gerek Ford Otosanı gerekse birlikte çalıştığımız organizasyonları ve şirketleri motive edecek mükemmel sonucu elde edeceğimiz noktalara götüreceğine inanıyorum diye konuştu.
    
     -Ford Transit Connectin Amerikaya ihracatı 2 yılda yüzde 30 arttı-
    
     Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe de ödülün hikayesini anlatan bir sunum yaptı. Otomotiv sektörünün, Türkiyenin ihracatından aldığı yüzde 12,5lik pay ile ihracatın lokomotifi olduğunu belirten Kabatepe, şu bilgileri verdi:
     Toplam otomotiv ihracatının yüzde 17,5ini gerçekleştiren, toplam Türkiye ihracatının da yüzde 2,5ini gerçekleştiren Ford Otosan, son zamanlarda oluşan pazar daralmalarının ardından da bunu elimine etmek için uzun yıllardır çalıştığı ve otomotivin ana vatanı olarak ifade ettiğimiz Amerikaya da toplam Türkiyenin yaptığı ihracatın yüzde 10unu gerçekleştirmiştir. Şimdi serüvenimizin tabii ki emeli bu. Bu serüvenin başrol oyuncusu da yine Türk mühendislerinin üstün gayretleriyle geliştirilen önümüzdeki yıllar için de yenilenerek bu rekabeti devam ettirecek Ford Transit Connect aracımız. Bu aracımız her iki kıtada, yani Avrupada ve Amerikada yılın aracı seçilerek, Türk otomotiv endüstrisinin geldiği seviyeyi çok iyi ifade etmişti. Şu anda da Amerikaya ihraç edilen tek vasıta olarak Connect aracımız, yine otomotiv endüstrimizin gururu olmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda oluşan krizden dolayı Avrupa pazarındaki daralmaların bize etkisini azaltmak adına önemli bir pazar faaliyetine giriştik ve yüzde 30 oranında son iki yılda aracın ihracatını Amerikaya artırdık.
     Daha sonra, uluslararası sertifikasyon firması Grontmij Türkiyenin yöneticisi Övünç Birecik, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigüne Yeşil Bina Sertifikasını teslim etti.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER