Okul bahçesinde organik tarım

Okul bahçesinde organik tarım


AYDIN (A.A) - Didim Mahir Özgür Damar İlk-Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesine kurulan Organik Tarım Bahçesi ile organik tarımı uygulamalı öğrenecek.
     Öğrencilere organik tarımın özelliklerini öğreterek, kendi ektikleri ürünleri toplama zevkini çıkartmak ve toplumsal sorumlulukla yetişmenin bilincini vermek amacıyla başlatılan proje 6 ay sürecek.
     Proje okulun 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri, Fen ve Teknoloji ile Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri tarafından uygulanacak.
     Organik Tarım Bahçesinin açılış töreninde konuşan Okulu Müdürü Yaşar Yıldırım, sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin gönüllü katılımlarıyla bir proje dahilinde okullarında organik tarım bahçesi uygulama alanı oluşturduklarını belirterek, "Amacımız öğrencilerimizin pazardan aldıkları sebzelerin nasıl ve ne şekilde yetiştiğini yerinde görmektir. Sebzeleri öğrencilerimiz toprağa ektiler. Kendileri çapalayıp, sulayacaklar. Yetiştirdikleri sebzelerin kıymetini bilecekler ve ne zahmetle yetiştiğine tanık olacaklar" diye konuştu.
     Bahçede domates, marul, salatalık, biber, maydanoz, patlıcan, fasulye, bamya, roka, tere, dere otu ve nohut ekimi yapılacağını söyleyen Yıldırım, "Hizmetliler bu süreçte aktif olarak öğrencilerimize yardımcı olacaklar. Ara raporda uygulama aksaklıkları gözden geçirilerek krize müdahale edilmesi sağlanacak. Yetiştirilen sebzeler ise ilçe protokolü ve yetkililere ikram edilerek projeye destek sağlanacak" dedi.
     Projeden gerekli geri dönüşümler alındıktan sonra kazanımlar konusunda paylaşımların da yapılacağını dile getiren Yıldırım, projeye destek sağlandıktan sonra diğer kurum ve kuruluşların da projeye dahil olmasının sağlanacağını kaydetti.
     Törene Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydı da katıldı.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Okul bahçesinde organik tarım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER