Okul inşaatındaki kavga davası

Okul inşaatındaki kavga davası -Emette geçen yıl inşaat işçileriyle bir grup arasında yaşanan kavga ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili 46 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi


KÜTAHYA (A.A) - Emet ilçesinde, geçen yıl okul inşaatında çalışan işçilerle, bir grup arasında yaşanan kavga ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan 46 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Emet Asliye Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, "kamu malına zarar vermek", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "taksirle yaralama" suçlarından tutuksuz yargılanan 46 kişiden 6sı katıldı.
     Mahkeme, ilk duruşmada dinlenemeyen 6 kişinin savunmalarını aldı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.
     Duruşma, olaylar sırasında çekilen video görüntülerinin incelenmesi amacıyla ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Emetteki pazar yerinde, 13 Mart 2012de, Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan iki işçi ile ilçe halkından bir grup arasında, yolda birbirlerine omuz atma meselesi yüzünden tartışma çıkmasının ardından, kavga inşatta çalışan diğer işçiler ve bazı kişilerin toplanmasıyla büyümüştü.
     Şantiyeye taş atıp işçilerin konakladığı konteyner ve çadırları ateşe veren grup, Kütahyadan gelen çevik kuvvet ve jandarma timleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılmış, olaylar sırasında bir polis memuruyla 4 jandarma eri hafif yaralanmıştı. Emet Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylarla ilgili polis ve jandarma ekiplerinin çektiği video görüntüleri ve fotoğrafların incelenmesi sonucu iddianame hazırlamış, 46 sanık aleyhine dava açmıştı.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Okul inşaatındaki kavga davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER