Okul sütü dağıtım törenle başladı

Okul sütü dağıtım törenle başladı


MERSİN (A.A) - Mersinde Okul Sütü Programı, Aliye Pozcu İlkokulunda düzenlenen törenle başladı.
     Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, süt dağıtımı için geldiği Aliye Pozcu İlkokulunda gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Mersin dahil 20 ilde okul sütü kampanyasının başlatıldığını belirtti.
     Mersinde haftanın 3 günü ana sınıfı ve ilköğretim çağındaki bütün çocuklara birer paket süt dağıtılacağını ifade eden Karabiber, Bu proje çocuklarımızı süt tüketimine alıştırmak için başlatılmış bir projedir. Projeye ilgi çok yüksek. Süte karşı alerjisi olan çocuklarımıza süt verilmiyor. Hemen hemen bütün çocuklarımız süt tüketmek istediğini belirtmiştir. Bizde projenin aksamadan devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de, Mersinde toplamda 147 bin 50 çocuğa süt dağıtılacağını vurgulayarak, Bu proje çok önemli bir proje. Çocuklarımızın daha sağlıklı olabilmeleri için mutlaka süt içmeleri gerekiyor diye konuştu.
     Sütün, insanlığın var oluşundan beri kullanıldığına dikkati çeken Gül, ailelerden, çocuklarına gazlı içecek yerine süt içirmelerini istedi.
     İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik ise, sütün, sudan sonra insan organizmasına en uygun içecek olduğunu söyledi.
    
     -Okul Sütü Programı-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı ile ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Okul sütü dağıtım törenle başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER