Okul Sütü Programı

Okul Sütü Programı -Burdurda 11 Şubattan itibaren okullarda haftanın 3 günü süt dağıtılacak


BURDUR (A.A) - Burdurda 11 Şubattan itibaren okullarda haftanın 3 günü süt dağıtılacağı bildirildi.
     Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Okul Sütü Programı kapsamında Burdurda özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde 11 Şubattan başlamak üzere her pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ambalajlı sade süt dağıtılacağı belirtildi.
     Böylece öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle kasları ve kemikleri güçlendirerek sağlıklı gelişip büyümelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Süt öğrencilerimizin bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji verir, göz, deri ve diş sağlığını korur denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Okul sütü sevkıyatı oda sıcaklığında, ambalaj bütünlüğüne zarar vermeyecek şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile yaptırılacaktır. İlimize gelen sütlerin üretim yerinde denetim ve kontrolleri yapılmakta olup, dağıtımı yapılan sütlerin de denetim ve kontrolü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerimizce yapılarak konuyla ilgili her türlü tedbir alınacak, her parti sütten ihtiyaten alınan numuneler gerektiğinde analiz yaptırılmak üzere hazır bulundurulacaktır. Geçen yıl okul sütü kapsamında dağıtımı yapılan sütlerden medyada yansıtıldığı gibi hiçbir zehirlenme olayının olmadığı, ancak bazı illerde süte karşı duyarlılığı bulunan çocuklarda sütü sindiremedikleri için şişkinlik, gaz, bulantı ve ishal gibi rahatsızlıkların ortaya çıktığı tespit edilmiştir.
     Açıklamada, süt dağıtımıyla ilgili Burdurda geçen yıla ait olumsuz bir durumun bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Burada en önemli görev öğrencilerin velilerine düşmekte olup, öncelikle çocuklarının Okul Sütü Programından yararlanmalarını isteyip istemediklerini belirten izin formunu öğretmenler vasıtası ile doldurarak teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrenciler de açtıkları sütü en fazla yarım saat içinde tok karnına tüketmeleri, aksi halde daha uzun süre açık kalan sütün imha edilmesi sağlanmalıdır. Yine de süt içildikten sonra oluşabilecek bir şikayet ortaya çıkması halinde öğretmenine bilgi verilerek Süt İçilmesi Sonrası Oluşan Şikayet Formunun öğretmen tarafından doldurularak e-okul sistemine girmesi sağlanmalıdır. Çocuklarımızı her şeyden daha fazla önemsediğimiz için bu projeyi destekliyor ve okul sütünü geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza okullarda dağıtıyoruz.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Okul Sütü Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER