Okula ses bombası ve molotofkokteyli atılması

Okula ses bombası ve molotofkokteyli atılması -DES Diyarbakır İl Başkanı Kaya: Bu tür olayların faillerini elbette ki lanetlemek, kınamak lazım, fakat bu çare değil. Bunları yakalayıp cezalandırmak ve bu olayların bir daha olmamas


DİYARBAKIR (A.A) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, okula ses bombası ve molotofkokteyli atılmasına ilişkin, Bu tür olayların faillerini elbette ki lanetlemek, kınamak lazım, fakat bu çare değil. Bunları yakalayıp cezalandırmak ve bu olayların bir daha olmaması için tedbir almak lazım dedi.
     Kaya, beraberinde DES Başkan Yardımcısı Basri Şeker ve sendika yöneticileri ile Diyarbakırda maskeli bir grubun, ses bombası ve molotofkokteyli atması sonucu 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralandığı Şehitlik Lisesini ziyaret ederek Okul Müdürü Hanefi Gültekin ile görüştü.
     Saldırı ile ilgili bilgi aldığı Gültekine geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaya, burada yaptığı açıklamada, 2006-2007 eğitim öğretim yılında Melik Ahmet Lisesinde idareci olarak görev yaparken okulda iki mesai polisi, iki narkotik polisi, iki toplum polisinin görev yaptığını söyledi.
     Kaya, bunun yanı sıra gerektiğinde takviye ekiplerin de okula yönlendirildiğini ifade ederek, Bu sayede okulumuzu güvenli bir şekilde eğitim öğretim yapılır duruma getirmiştik. Bu tür olayların faillerini elbette ki lanetlemek, kınamak lazım, fakat bu çare değil. Bunları yakalayıp cezalandırmak ve bu olayların bir daha olmaması için tedbir almak lazım. Tüm okullarımızda bir an evvel 2 sivil güvenlik görevlisi bakanlıkça sözleşmeli personel olarak tahsis edilmeli, yeterli olmadığı okullara, talep gelmesi halinde 2 polis memuru da görevlendirilmesi şarttır. Emniyetimiz bir an evvel bu ihtiyacı temin etmelidir. Yoksa benzer bir sorun çıkması halinde bundan birinci derecede sorumlu emniyet müdürlüğü olacaktır dedi.
     Kaya aynı zamanda Diyarbakır Küçük Millet Meclisi (DKMM) koordinatörü olduğunu ifade ederek, Dilerseniz güvenlik sorunu yaşayan birkaç okulun idarecilerinin de katılacağı bir toplantıyı bu ay organize ederek, İl Emniyet Müdür yardımcısı ve milletvekillerinin de katılımı ile okullarımızın güvenlik sorununu gündeme alarak kalıcı bir çözüm arayışına gidebiliriz diye konuştu.
     Okul Müdürü Gültekin ise, kentteki okulların maalesef bir kısmında Şehitlik Lisesinde olduğu gibi güvenlik sorunu olduğunu, okul içinde herhangi bir sorun yaşanmadığını, disiplin nedeniyle hiçbir öğrencinin okuldan atılmadığını belirterek, okul etrafında dolaşan bazı kişilerle sorun yaşadıklarını ancak her şeye rağmen bu saldırıya bir anlam veremediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Okula ses bombası ve molotofkokteyli atılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER