Okullar Hayat Bulsun Projesi

Okullar Hayat Bulsun Projesi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Okullar Hayat Bulsun Projesinin pilot uygulaması iki okulda başlatıldı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin Ankara ayağı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından geçen Mayıs ayında imzalanan protokolle inşa edildi.
     Projeyle okulların bilgisayar ve teknoloji sınıfları, kütüphaneler, spor ve konferans salonları ile bahçelerinde yapılacak düzenlemelerle ders saatleri dışında da kullanılabilir hale getirilmesi, tüm vatandaşların hizmetine açılması, böylece eğitim ve öğretimin 24 saat sürdürülmesi amaçlanıyor.
     Yaz boyunca Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Altındağdaki Çalışkanlar İlkokulu ile Keçiörendeki Osman Gazi İlkokulunda pilot uygulamaya başladı.
    
     -Bahçede oynamak artık daha keyifli-
    
     Okullara ilk etapta, çocukların oyun oynayabileceği alanları çoğaltmak amacıyla destek verildi. Renkli bir görüntüye kavuşan okul bahçelerinde, EGO Genel Müdürlüğü ve Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel çocuk oyunları alanları hazırlandı.
     Seksek, labirent, yağ satarım bal satarım, kesir çizgisi, yakan top, denge, köşe kapmaca, 3 taş oyunu alanlarının çizildiği ve renklendirildiği okul bahçelerine basketbol potaları yerleştirilerek, oyun sahaları da işaretlendi.
     Ayrıca çocukların daha disiplinli ve bir arada vakit geçirmelerini sağlayan oyun alanlarıyla ilgili okul yönetimi ve öğretmenlere de bilgilendirme yapıldı. Böylece hem bu yıl ilk kez birinci sınıflar için müfredata giren oyun derslerinin hem de beden eğitimi derslerinin daha verimli geçmesi sağlanacak.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Okullar Hayat Bulsun Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER