Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Konya Valisi Doğan: -2 ayrı noktadan alınan numunelerin incelenmesi sonucu sütün Türk Gıda Kodeksine uygun olarak hazırlandığı tespit edildi. Sütte bir bozulma ve standartlara aykırılık yok


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 2 ayrı noktadan alınan numunelerin incelenmesi sonucu sütün Türk Gıda Kodeksine uygun olarak hazırlandığı tespit edildi. Sütte bir bozulma ve standartlara aykırılık yok dedi.
     Doğan, Valilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün itibarıyla yapılan analiz sonuçlarının ellerine ulaştığını belirtti.
     Çocuklara dağıtılan uzun ömürlü sütlerde antitoksin, temizlik ve yağ oranı kontrolü yapıldığını ifade eden Doğan, 2 ayrı noktadan alınan numunelerin incelenmesi sonucu sütün Türk Gıda Kodeksine uygun olarak hazırlandığı tespit edildi. Sütte bozulma ve standartlara aykırılık söz konusu değil. Hastanelere müracaat eden 161 çocuğumuzda sütten etkilenmeyle karşı karşıyayız. Bir zehirlenme durumu söz konusu değil diye konuştu.
     Toplumda bir ağız alışkanlığı olduğunu ve bu gibi durumlarda hemen zehirlenme diye teşhis konduğunu dile getiren Doğan, konunun uzmanlık eğitimi almış kişilerin işi olduğunu söyledi.
    
     -Süt dağıtımı devam edecek-
    
     Doğan, sütün teslim edilmesiyle ilgili dağıtım şirketlerinin lojistik desteklerinin önemli olduğunu kaydetti.
     Vali Doğan, uzun ömürlü süt olması nedeniyle dayanıklılık şartlarının elverişli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Normal hava şartlarına dayanabilecek sütler. Dolayısıyla bir sıkıntı olmaz. Üretilen sütlerin 5 aylık içilebilme süresi var. Bu sürenin ilk ayında sütler bize teslim edilmiş olacak. Biz de ilk ay içinde sütleri dağıtmış olacağız. Süt dağıtımı devam edecek. Bir sorun ile karşı karşıya kalacağımızı sanmıyorum. Aynı okuldan çocukların etkilenmiş olmasına bakarsak yaşananların bir bölümü psikolojik. Arkadaşında bir tepki oluşunca ona bağlı olarak Bende de bir şey var mı- kaygısıyla çocukların verdiği tepkilerden ibaret.
     Doğan, yapılan teşhislerde bir zehirlenme sonucuna varılmadığını, hastanelerde tedaviye alınan çocukların çoğunun dün akşam itibarıyla evlerine gönderildiğini bildirdi.
    
     -19 Mayıs kutlamaları-
    
     Gazetecilerin 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Doğan, şunları söyledi:
     Sanıyorum ki 19 Mayıstan önceki bu sürede bu yeni yönetmelik cari olacak. Yaptığımız hazırlıkları bu yönetmelik çerçevesinde icra etmiş olacağız. Şu anki hazırlıklar stadyumda bir tören yapmak üzere kurgulanmadı. Hazırlıklar daha evvelki yıllarda Cumhuriyet Bayramının kutlandığı cadde üzerinde yürütülüyor. Yeni yönetmelik bu işi farklı bir şekilde düzenleyecek diye biliyoruz. Bu düzenleme çıktığında nasıl daha rahat hareket edeceğimizi kararlaştırmış olacağız. Bizim hazırlıklarımız stadyumda değil de cadde üzerinde kutlanması biçiminde.
     (MUM-KYR-RİN)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER