Ordunun yöresel ürünleri tescilleniyor

Ordunun yöresel ürünleri tescilleniyor -Ordu Valisi Düzgün: Orduda üretimi yapılan ürünlerin tescil edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Orduda üretimi yapılan ürünlerin, ticari ve ekonomik yönden değerlendirilmesi ve bir marka olarak Türk Patent Enstitüsünce tescil edilmesi amacıyla 2011 yılında Ordu Valiliğince başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Ordunun yöresel ürünlerine yönelik tescil çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
     Şu anda 22 adet ürünün Türk Patent Enstitüsünde incelenmekte olduğunu ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:
     Orduda üretimi yapılan ürünlerin, ticari ve ekonomik yönden değerlendirilmesi ve bir marka olarak Türk Patent Enstitüsünce tescil edilmesi amacıyla 2011 yılında Ordu Valiliğince başlatılan çalışmalar devam ediyor. Orduya özgü hayvansal, tarımsal, el sanatları, madenler ve gıda ürünlerinin sahiplenilmesi ve markalaştırılması için çalışma başlattık. İlk olarak, 5 Ocak 2011 tarihinde bir genelge, 17 Mart 2011 tarihinde de bir yönerge hazırlamak suretiyle yapılacak çalışmaları belirledik. Şu anda 22 adet ürünün Türk Patent Enstitüsünde incelemeleri sürüyor. Bunlar, Ordu Çakıldak Fındığı, Ordu Kestane Balı, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Kokulu Üzüm Şerbeti, Ordu Tostu, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Sakarca Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması, Fatsa Yalıköy Köftesi, Ordu Fırın Fasulyesi, Ordu İncir Reçeli, Ordu Kuru Yufkası, Ordu Kabağı Kavurması, Ordu Kivisi, Ordu Dut Pekmezi, Kumru Fındık Macunu, Ünye Taşı, Ünye Beyaz Bentoniti, Kabataş Helvası, Kabataş Köy Peyniri, Ordu Su Böreği ve Ünye Pidesidir.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordunun yöresel ürünleri tescilleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER