Ordu Valisi Düzgün:

Ordu Valisi Düzgün: -Bu yıl 263 kilometre asfalt yapılacak


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bu yıl 263 kilometre asfalt yapılacak dedi.
     Vali Düzgün, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydınla birlikte Kayabaşı köyünde devam eden asfalt yapım çalışmalarını inceledi.
     Burada yetkililerden bilgi alan Düzgün, Ordunun yol ağının çok uzun olmasından dolayı yol yapım maliyetlerinin diğer illere oranla daha yüksek olduğunu ifade etti.
     Gerek KÖYDES projesinden gerekse de, İl Özel İdaresi bütçesinden yol yapımı için en yüksek bütçeyi ayırmayı çalıştıklarını vurgulayan Vali Düzgün, KÖYDES projesinden en fazla bütçe alan illerin başında Ordu geliyor. Buna bağlı olarak da geçmiş yıllarda köy yollarının asfaltlanmasında yüzde 300 bir artış oldu. Ama Türkiyedeki asfalt miktarına göre Ordunun asfalt ortalaması çok düşük durumda. Her sene bu ortalamayı yükselterek, köyde yaşayan vatandaşlarımızın en yakın ilçe merkezlerine rahatlıkla ulaşabilmeleri için gayret ediyoruz. Tabi asfalt çalışmalarının yanı sıra daha önce yapılan yolların yamaları yapılarak daha iyi konuma getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Bu yıl 263 kilometre asfalt yapılacak diye konuştu.
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER