Ordu Ziraat Odasının yeniden yapılandırılması

Ordu Ziraat Odasının yeniden yapılandırılması -Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: Ordu Ziraat Odasının tekrar açılması için siyasi partiler, Ordu Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları devreye girmişlerdir


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu Ziraat Odasının tekrar açılması için siyasi partiler, Ordu Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları devreye girmişlerdir dedi.
     Cörüt, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından bir süre önce kapatılarak Perşembe Ziraat Odasına bağlanan Ordu Ziraat Odasının yeniden yapılandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Ordu Ziraat Odasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cörüt, hafta sonu gerçekleşen kurucular kurulu kongresinin ardından Ordu Ziraat Odasının yeniden yapılandırıldığını hatırlattı.
     Gerçekleşen genel kurulu sonrası yönetimde görev bölümü yaptıklarını da kaydeden Cörüt, Ordu Ziraat Odasının tekrar açılması için siyasi partiler, Ordu Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları devreye girmişlerdir. Yapılan müracaatlar ve talepler sonucunda Genel Başkanımız odanın tekrar kurulması yönünde kendilerine gelen müracaatlar içinde bu görevi bize vermiş ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra genel kurul yapılarak görev devralınmıştır diye konuştu.
     Ordu Ziraat Odasının daha önce çeşitli nedenlerden dolayı Perşembe Ziraat Odasına bağlandığını da ifade eden Cörüt, şunları kaydetti:
     12.12.2012 tarihinden bu yana oda yönetim ve meclisi olmadığı gibi bu tarihte birlik tarafından atanan yeni idare heyetinin odaya girememesi nedeniyle oda faaliyetleri fiilen durmuştur. Çeşitli nedenlerden dolayı oda faaliyetleri yürütülemez hale gelmiş Ordu çiftçilerinin daha fazla mağdur edilmemeleri için Birlik Yönetim Kurulunun 07.01.2013 tarihinde yaptığı toplantı sonucunda Ordu Ziraat Odası kapatılarak Perşembe Ziraat Odasına bağlanıp temsilcilik olarak faaliyetine devam etmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Perşembe Ziraat Odasına bağlı temsilcilik olarak faaliyetlerine aynı hizmet binasında devam etmiştir. Ordu Ziraat Odasının yukarıda belirttiğimiz hukuki nedenlerle kapatılmasının ardından tekrar tüzel kişiliğe kavuşturulması için Türkiye Ziraat Odaları Birliğine benim başkanlığımda müracaat edilmiş ve Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile yapılan görüşme sonucunda kurucu üyelerle birlik yönetim kurulunun 20.02.2013 tarihli oturumu ile Ordu Ziraat Odası kurulmasına karar verilmiştir. Ordu Ziraat Odasının kuruluş yetkisi tarafıma verildikten sonra Ordu İlçe Seçim Kurulundan 09.03.2013 tarihine gün alınarak genel kurulumuz bu tarihte yapılmış olup yeni meclis ve yönetim kurulu oluşturulmuştur. 12.03.2013 tarihinde mazbatalar alınarak meclis ve yönetim kurulu görev bölümü yapılarak fiilen göreve başlanmıştır. Yeni süreç bütün Ordululara hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordu Ziraat Odasının yeniden yapılandırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER