Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası -Eskişehir Sağlık Müdür Vekili Dr. Demirel: -Bağışlanan organ sayısı ihtiyacı karşılayamamaktadır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sağlık Müdür Vekili Dr. Kadir Demirel, bağışlanan organ sayısının ihtiyacı karşılayamadığını bildirdi.
     Dr. Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, ince bağırsak gibi organların, kemik, kemik iliği, kalp kapakçıkları, kornea, deri, kordon kanı gibi dokuların naklinin yapılabildiğini kaydetti.
     Dr. Demirel, şunları ifade etti:
     Bağışlanan organ sayısı ihtiyacı karşılayamamaktadır. Organ ve doku nakli hizmetleri ülkemiz açısından son derece önemlidir. Zira, tedavileri sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastaların sayıları giderek artmaktadır. Hastaların bir kısmın, organ ya da doku bulamadığı için yaşamlarını kaybediyor. Bir kısmı ise yurt dışında çare arıyor. Yurt dışı tedavileri, ülkemize trilyonlarca liralık maliyet getirmektedir. Yurt dışına tedaviye giden bazı hastalar ise uygun olmayan koşullarda yapılan nakiller nedeniyle hayatlarını kaybetmektedirler. Sağlık Müdürlüğünde, Emniyet Müdürlüğünde, Halk Sağlığı Müdürlüğünde, hastanelerde, organ nakli yapan merkezlerde, organ nakli ile ilgilenen özel kuruluşlarda organ bağışı yapılabilir. Organ bağışında bulunabilmek için organ bağış senedini iki tanık huzurunda doldurup imzalamak yeterlidir.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Organ Bağışı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER