Organ bağışı

Organ bağışı -İzmirde en fazla beyin ölümü tespit ederek donör bildiren hastaneler ödüllendirildi


İZMİR (A.A) - İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, en çok beyin ölümü tespit ederek donör bildirimi yapan hastanelere teşekkür belgesi verdi.
     İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, törende yaptığı konuşmada, toplumda organ bağışı alanında algı yanlışlıkları ile bilgi eksiklikleri olduğunu belirtti.
     Organ bağışında farkındalığı artırmaya yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Türkyılmaz, "Bu algı yanlışlıkları ve bilgi eksikliklerinin giderilmesi için sağlıkçılar olarak yoğun bir mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.
     Organ bağışının artırılması amacıyla İl Müftülüğü ile ortak çalışma yaptıklarını vurgulayan Türkyılmaz, şunları söyledi:
     "İmamlar, müezzinler, hocalar, ilçe müftülükleri ile çalışma yapıyoruz. Bu kişiler toplum liderlerindendir. Önce toplum liderlerindeki algı yanlışlığı, bilgi eksikliği olanlar varsa onları düzeltmekle işe başladık. Onlardan, vaazlarda, hutbelerde organ bağışı konusunda cemaati bilinçlendirmelerini istedik. Biz sağlık personelimizi camilere gönderelim, cuma namazları sonrası insanlar para yerine organ bağışında bulunsunlar. Görüyoruz ki en iyi başarı oranı yüzde 40larda, yani 3 beyin ölümünden 1ini ikna edebilmişiz. Beyin ölümü gerçekleşen kişinin yakınlarının, çocuğumun, annemin, eşimin, babamın organları başka birine can verebilsin algısına ulaşmak için çaba sarf ediyoruz."
     Türkyılmaz, konuşmasının ardından, İzmirde en fazla beyin ölümü tespit ederek donör bildirimi yapan 10 hastanenin temsilcilerine teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Serdar Yılmaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER