Organ bağışına dikkat çekmek için konser

Organ bağışına dikkat çekmek için konser verdiler


MERSİN (A.A) - Letonya, Polanya, ve Romanyalı öğrencilerin de aralarında bulunduğu üniversite öğrencileri, organ bağışına dikkat çekmek için konser düzenledi.
     Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi öğrencileri ile Taşucu İskelesini fırçayla boyayıp daha sonra da konser verdi.
     Üniversite öğrencisi Rıdvan Karaca, projeyle ilgili olarak Proje kapsamında, Letonya, Polanya, ve Romanya olmak üzere ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projemiz kapsamında 15 yabancı öğrenci 7 günlüğüne ülkemize geldi dedi.
     Taşucu Belediye Başkan Vekili Hanife Soykan ise, projeye imkanlar doğrultusunda destek verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     3 ayrı ülkeden şehrimize gelen öğrencilerimizi Taşucunda görmekten büyük memnuniyet duyduk. Ülkelerin daha insani ve sıcak ilişkiler geliştirebilmesi adına o ülke insanlarının birbirini kültürleriyle, dilleriyle, hayata bakış açılarıyla daha yakından tanıması gerçekten çok önemlidir. İşte tüm bu gerekliliklerin yerine gelmesi için siz değerli misafirlerimizin varlığı ve karşılıklı bu yakın iletişimi çok büyük katkı verecektir. Sizler aslında ülkeleriniz ve bizim ülkemiz arasında birer iyi niyet, ve kardeşlik elçisisiniz. Bu nedenle sizleri tebrik ediyor ve kentimize hoş geldiniz diyorum.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Organ bağışına dikkat çekmek için konser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER