Organlarıyla 4 kişi hayata tutundu

Organlarıyla 4 kişi hayata tutundu -Orduda beyin ölümü gerçekleşen kişinin böbrekleri, kalbi ve karaciğeri, organ bekleyen 4 hastaya nakledilecek


ORDU (A.A) - Orduda beyin ölümü gerçekleşen kişinin böbrekleri, kalbi ve karaciğeri, organ bekleyen 4 hastaya nakledilecek.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, evli ve 3 çocuk babası Mustafa Okutanın (34) başına, yaklaşık bir hafta önce Kabadüz ilçesi Derinçay köyünde ormanlık alanda çalıştığı sırada ağaç düştü. Ağır yaralanan Okutanın Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organları ailesi tarafından bağışlandı.
     Yapılan değerlendirme sonrası organları 4 hasta için uygun bulunan Okutanın böbrekleri Samsun ve Trabzona, kalbi Ankaraya, karaciğeri ise Erzuruma gönderilmek üzere sağlık ekiplerince operasyonla alındı. Yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından alınan böbrekler ve karaciğer, karayoluyla söz konusu illere gönderildi.
    
     -Kalp için zamana karşı yarış-
    
     Okutanın kalbi için ise sağlık ekipleri zamana karşı yarıştı. Ankaradan uçakla önce Samsuna, oradan da Sahil Güvelik Komutanlığına ait helikopterle Orduya gelen ekipler, aldıkları kalbi helikopterle Samsuna, oradan da uçakla Ankaraya ulaştırdı.
     Organları bağışlanan Mustafa Okutanın eşi Adile Okutan, eşinin vefat etmesinden dolayı çok üzgün olduğunu ancak başka insanlara hayat vereceği için mutlu olduğunu söyledi.
     Okutanın ağabeyi Ayhan Okutan ise kendi çocuğunun da bir süre önce organ nakliyle hayata tutunduğunu dile getirdi.
     Çocuğuna operasyonla kalp nakli yapıldığını anlatan ağabey Okutan, Belki o sıkıntıyı görmeseydik bağış yapmazdık. Kardeşim de can kurtarsın diye organlarını bağışladık. Bir kardeşim vardı, şimdi 4 kardeşim oldu dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Organlarıyla 4 kişi hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER