Orhangazide çöp konteynerleri yer altına alınacak

Orhangazide çöp konteynerleri yer altına alınacak


BURSA (A.A) - Orhangazi Belediyesi, çöp konteynerlerinin yer altına alınması için çalışma başlattı.
     Cadde ve sokakların temizliğini daha az maliyetle ve daha sağlıklı şartlarda sağlayabilmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Orhangazi Belediyesi Nikah Salonunda yapılan sunumda, yetkililer, Belediye Başkanı İsmail Tartara bilgi verdi.
     İlk aşamada pilot bölgelere yerleştirilecek konteynerlerin uzaktan kumandalı sistemle boşaltılacağı ve yeni çöp toplama sisteminin önümüzdeki yıllarda elverişli olan bütün mahallelerde de uygulanacağı bildirildi.
     Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, toplantıda yaptığı açıklamada, ilçede çağdaş bir çehreye kavuşma adına başlatılan projenin, ilçe geneline yayılarak uygulandığında hem tasarruf sağlanacağını hem de çöplerin yol açtığı kokunun engelleneceğini söyledi.
     Çöplerin el değmeden daha hijyenik şartlarda toplanacağını ifade eden Tatar, Ayrıca, yer altı konteynerlerinin çöp alma kapasitesi, mevcutlara oranla 10 kat daha fazla. Günde üç kez aynı yerden araçlarımız, çöp toplamak zorunda kalıyor. Yer altı sistemiyle günde bir kez olmak şartıyla çöp toplama araçlarımız trafiğe girmiş olacak. Böylece, ilçemizin trafiğini rahatlatmış olacağız ve araçlarımızın mazot tasarrufu yapmalarını sağlayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Orhangazide çöp konteynerleri yer altına alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER