Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisarda: -"Geçmişte 70 sente muhtaç olan Türkiye, (IMFye) şu anda 5 milyar dolar kredi verecek duruma geldi. Bu gerçekten büyük mutluluk. İhracatını 5 kat artıran bir Türkiye var. İnşall


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçmişte 70 sente muhtaç olan Türkiye, (IMFye) şu anda 5 milyar dolar kredi verecek duruma geldi. Bu gerçekten büyük mutluluk. İhracatını 5 kat artıran bir Türkiye var. İnşallah bu tırmanış devam edecek" dedi.
     Eroğlu, bir dizi açılış ve temel atma törenleri için geldiği Afyonkarahisarda partisinin il başkanlığını ziyaret etti.
     Ziyarette bir açıklama yapan Eroğlu, Afyonkarahisarda yarın AK Parti teşkilatının eğitim çalışmasının başlayacağını, eğitime bütün teşkilat mensuplarının katılacağını söyledi.
     Afyonkarahisara her gelişinde açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     "Bugün de temel atma ve açılışlar gerçekleştirdik. Bolvadin ilçesinde esnaflarla dertleştik, taleplerini aldık. Daha sonra Değirmenayvalı beldesine geçtik. Orada yıllarca hasretle beklenen göletin temel atmasını gerçekleştirdik. Oraya hayat verecek gölet sayesinde, çiftçimizin dekar başı yaklaşık 300 lira gelir artışı olacak. Modern sulama sistemini orada hayata geçireceğiz. Biz 51 projeyi bin günde bin gölet kapsamında Afyonkarahisara yapacağız. Bir kısmıda baraj olmasına rağmen gerçekten bir dünya rekoru. Bin günde Afyonkarahisarda 51 baraj, gölet ve sulamasını bitirmek, bir dünya rekorudur. Afyonkarahisarı Egenin yıldızı demiştik. Şimdi Türkiyenin yıldızı yapacağız."
     Afyonkarahisarın hızlı trende kavşak noktası olacağını dile getiren Eroğlu, şu anda projelerin yapıldığını, muhteşem bir hızlı tren garı inşa edileceğini kaydetti.
     AK Partinin teşkilat çalışmaları yaptığını belirten Eroğlu, "Hiçbir partide böyle bir çalışma yok. Biz büyük düşünüyoruz. Şu anda AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonudur. 8 milyon 400 bin üyesi var. Sadece kadınların üye sayısı 3.5 milyon. Teşkilatın çalışmaları devam ediyor. Hiçbir genel başkan aylık toplantı yapmaz. Partimiz her ay genişletilmiş AK Parti İl Başkanları Toplantısı yapıyor" diye konuştu.
     Türkiye için büyük düşündüklerini ve büyük hedefler koyduklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:
     "AK Partinin tek sıkıntısı ne biliyormusunuz- Başımızda doğru düzgün bir muhalefet yok. İşte onun sıkıntısını çekiyoruz. Başka bir sıkıntımız yok. IMF ile ilgili sıkıntımız vardı, o defteri de kapattık. 14 Mayısta da son parayı ödeyerek IMF ile de bağımızı kopardık demeyeceğim. Şimdi onlar 5 milyar dolar borç talebinde bulundular. Durum tersine döndü. Geçmişte 70 sente muhtaç olan Türkiye, şu anda 5 milyar dolar kredi verecek duruma geldi. Bu gerçekten büyük mutluluk. İhracatını 5 kat artıran bir Türkiye var. İnşallah bu tırmanış devam edecek."
     AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Ziyarette, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER